Skolvisningar i länet

Värmlands Museum har tre besöksmål i länet där vi gärna håller visningar för skolklasser. Kontakta museets pedagoger om du har några ytterligare frågor om det aktuella utbudet på varje besöksmål.

Torsby Finnskogscentrum

Ett besökscentrum och en mötesplats med det skogsfinska kulturarvet i fokus. Här möter du ett stycke unik nordisk historia, och människoöden av ett alldeles särskilt slag. I Torsby kommun finns ett 30-tal rökstugor bevarade, varav 10 intakta och kvar på ursprunglig plats. I samma landskap finns spår efter flyktingar under andra världskriget, och platser där resande hade rätt att slå sig ned utan rädsla för repressalier. Torsby Finnskogscentrum tar emot dig på plats mitt i det skogslandskap de svedjebru­kande finnarna gjorde till sitt.

Boka visning genom att kontakta museets pedagoger eller maila till finnskogscentrum@varmlandsmuseum.se.

von Echstedtska gården

Följ med på en resa in i 1700-talet. Har du tur kanske gårdens osaliga piga också glider förbi. Skolvisningar kan bokas maj till september.

Boka visning genom att kontakta museets pedagoger eller maila till vone@varmlandsmuseum.se.

Långban gruv- och kulturby

Välkommen till en av världens mineralrikaste platser där man brutit malm ända sedan 1500-talet. I gruvbyn hittar du och dina elever spännande utställningar om mineraler och uppfinningar.

Boka visning genom att kontakta museets pedagoger eller maila langban@varmlandmuseum.se.