Museet som läromedel

På museet finns föremål, kunskap och utställningar som berättar om livet i Värmland förr, men också rykande färska företeelser. Vi ser fram emot att du använder oss för att väcka elevernas nyfikenhet.

Alla visningar och workshops är anpassade till gruppens ålder, språk eller andra behov. Här finns också material att använda som läromedel, både lärarhandledningar och elevmaterial till utställningar eller till våra samlingar. Flera tusen föremål och fotografier ur våra samlingar finns tillgängliga digitalt.

Boka skolbesök

Kontakta någon av museets pedagoger för att boka ett skolbesök. De svarar gärna på frågor eller bollar idéer kring undervisning.

Gustav Nordansjö, museipedagog
gustav.nordansjo@varmlandsmuseum.se
054–701 19 02

Liza Ay Hermansson, museipedagog
liza.hermansson@varmlandsmuseum.se
054–701 19 03

Inför besöket

Boka alltid!

Skolklasser kan boka in besök vardagar under skolterminerna. För att det inte ska bli dubbelbokat i utställningarna måste ni alltid boka ert besök – även om ni går på egen hand.

Priser

Fri entré för barn/ungdom upp till 25 år och medföljande lärare.
Visning 45-60 min:  500 kr
Workshop 60 min : 600 kr
Visning + workshop 90–120 min : 800 kr

Kontakta någon av museets pedagoger för bokning.

Matsäcksrum

Boka gärna vårt matsäcksrum som är öppet dagligen under museets öppettider. Här finns bord och sittplatser för upp till 24 personer, sopsorteringskärl och diskho med rinnande vatten.

Garderob

Ytterkläder och väskor hänger ni av er i garderoben eller låser in i våra förvaringsskåp. Skåpen är låsbara och kostnadsfria att låna.

Prenumerera på lärarbrev

Registrera din mailadress och få tips och idéer som du kan använda i din undervisning genom vårt lärarbrev. Du kommer få utskick om aktuella utställningar och skolprogram personliga inbjudningar till lärarkvällar och andra erbjudanden.

Prenumerera på museets lärarbrev