Museet som läromedel

På museet finns föremål, kunskap och utställningar som berättar om livet i Värmland förr och idag men också om rykande färska företeelser. Vi ser fram emot att du använder oss för att väcka elevernas nyfikenhet. Våra visningar och workshops är anpassade till gruppens ålder, språk eller andra behov. Här finns också material att använda som läromedel, både lärarhandledningar och elevmaterial till utställningar eller till våra samlingar. Flera tusen föremål och fotografier ur våra samlingar finns tillgängliga i digitalt. Välkommen att kontakta oss med frågor eller idéer kring undervisning.

Inför besöket

Boka alltid!

Skolklasser kan boka in besök vardagar under skolterminerna. För att det inte ska bli dubbelbokat i utställningarna måste ni alltid boka ert besök – även om ni går på egen hand.

Priser

Fri entré för barn/ungdom upp till 25 år och medföljande lärare. Priserna på skolprogrammen varierar efter deras längd och material, se under respektive program.

Matsäck

Boka gärna vårt matsäcksrum. Vid fint väder rekommenderar vi en picnic i museiparken!

Garderob

Ytterkläder och väskor hänger ni av er i garderoben eller låser in i våra förvaringsskåp. Skåpen är låsbara och kostnadsfria att låna.

Prenumerera på Lärarbrevet

Registrera din mailadress och få tips och idéer som du kan använda i din undervisning genom vårt lärarbrev. Du kommer få utskick om aktuella utställningar och skolprogram personliga inbjudningar till lärarkvällar och andra erbjudanden.

Här skriver du upp dig på museets lärarbrev >