Museet för skolan

På museet finns föremål, kunskap och utställningar som berättar om livet i Värmland förr, men också om rykande färska företeelser.

Vi erbjuder skolor besök på alla våra museer och besöksmål, material att använda i klassrummet och just nu även ekonomiskt stöd till resor i samband med ett besök hos oss.

Alla våra skolprogram har koppling till läroplanen Lgr22 och anpassas efter elevernas ålder och behov.

Boka skolbesök

Boka ert besök genom länken ’Boka här’ som finns under varje skolprogram. Du kan också kontakta någon av museets pedagoger.

Gustav Nordansjö, museipedagog
gustav.nordansjo@varmlandsmuseum.se
054–701 19 02

Liza Ay Hermansson, museipedagog
liza.hermansson@varmlandsmuseum.se
054–701 19 03

Inför besöket

Boka alltid!

Skolklasser kan boka in besök vardagar under skolterminerna. För att det inte ska bli dubbelbokat i utställningarna måste ni alltid boka ert besök – även om ni går på egen hand.

Matsäcksrum

Boka gärna vårt matsäcksrum som är öppet dagligen under museets öppettider. Här finns bord och sittplatser för upp till 24 personer, sopsorteringskärl och diskho med rinnande vatten.

Garderob

Ytterkläder och väskor hänger ni av er i garderoben eller låser in i våra förvaringsskåp. Skåpen är låsbara och kostnadsfria att låna.

Priser

Fri entré för barn/ungdom upp till 25 år och medföljande lärare.

Visning 45-60 min:  500 kr
Workshop 60 min : 600 kr
Visning + workshop 90–120 min : 800 kr

Den här terminen går det bra att söka ekonomiskt stöd för skolresor i samband med ett besök hos oss.

Prenumerera på lärarbrev

Registrera din mailadress och få tips och idéer som du kan använda i din undervisning genom vårt lärarbrev. Du kommer få utskick om aktuella utställningar och skolprogram personliga inbjudningar till lärarkvällar och andra erbjudanden.

Prenumerera på museets lärarbrev