Upplev Värmlands Museum

Varje år visar vi ett femtontal olika konst- och fotoutställningar av hög internationell klass. Hit kan du komma för att bli inspirerad och få kunskap. Våra utställningar ger dig nya insikter om vad det är att vara människa och med det vill vi bidra med ett vidgat perspektiv på vår samtid.

Museibutik

I museibutiken finns värmländskt hantverk och litteratur med anknytning till Värmlands historia och kulturliv. I sortimentet hittar du produkter från lokala leverantörer och internationella varumärken för både barn och vuxna med fokus på hållbar design och Fair Trade. Här finns även produkter som är kopplade till aktuella utställningar. Från bland annat utställningen Sandbergs sagovärld finns leksaker och böcker på flera olika språk.

Bibliotek

Här är du som besökare är välkommen att sitta ned en stund i en av Värmlands vackraste och mest harmoniska offentliga rum. Specialritad inredning av inredningsarkitekt och möbelformgivare Åke Axelsson.

Här möter du mycket av den kunskap som byggts upp inom museet genom åren. Både i form av böcker, dokument och databaser, samt genom kunniga medarbetare från museets alla verksamhetsområden. Bibliotekets böcker ingår i museets samlingar och är därför endast tillgängliga att läsas på plats.

Mer om biblioteket och öppettider >