Arkeologi blir spelbart VR-äventyr

Arkeologer och spelkreatörer har förts samman och skapat en omslutande och fängslande VR-upplevelse baserad på arkeologi och historia. “Lurö-VR” lanseras lagom till skolornas höstlov 2023.

Läs mer

Höstlov på museet

Kom förbi och prova en VR-upplevelse baserad på värmländsk arkeologi eller skapa tillsammans i Skaparverkstan. Vi förhandsvisar även de två första avsnitten i SVT:s storsatsning Historien om Sverige med Farah.

Läs mer

Familjesöndag

Följ med på en lekfull familjevisning. Efter visningen skapar vi tillsammans i Skaparverkstan.

Läs mer

Fransk naturfilm öppnar filmfestivalen i Långban

Den 11–12 augusti arrangeras Långbanshyttans miljöfilmfestival i gruvbyn. Till fredagens kvällsprogram bokas biljetter med middag via Tickster.com. Lördagens program har fri entré men biljetter kan förbokas då antalet är begränsat.

Läs mer

Sommarlov i Museiparken

Nu är sommarlovsaktivieterna i Museiparken igång! Vardagar v. 26–31 kl 10–14, för sommarlovslediga barn i vuxens sällskap. 

Läs mer

Musikarkivet på turné 12–19 juli

Riksspelman Mats Berglund ger sig ut på turné 12–19 juli och bjuder på smakprov av hur det låtit, och låter, om den värmländska musiken i arkiven.

Läs mer

Välkommen till Mineralriket!

Filipstads Bergslag vill bli Svensk Geopark. Med projektnamnet Mineralriket satsar Värmlands Museum tillsammans med flera aktörer, för att Filipstads Bergslag, där Långbans Gruvby är en central plats – ska bli Svensk Geopark.

Läs mer

Vernissage och grillkväll på Torsby Finnskogscentrum

Sommarens utställning på Torsby Finnskogscentrum heter Falnande språk – ur finnskogen. Den 31 maj kl 14 genomförs ett livesänt vernissagesamtal samt en grillkväll med förhandsvisning av utställningen. Välkommen till Lekvattnet från kl 17.

Läs mer