Vernissage och grillkväll på Torsby Finnskogscentrum

Sommarens utställning på Torsby Finnskogscentrum heter Falnande språk – ur finnskogen. Den 31 maj kl 14 genomförs ett livesänt vernissagesamtal samt en grillkväll med förhandsvisning av utställningen. Välkommen till Lekvattnet från kl 17.

Läs mer

Anmälan till Konstkollo

Anmälan till sommarens konstkollo för högstadieelever på Värmlands Museum har öppnat. Prova illustration, måleri, tuschteckning och drejning. I år blir det två perioder, du kan anmäla dig till båda men endast bli antagen till en.

Läs mer

Påsklovsaktiviteter på museet

Äggsperimentshow i hörsalen, bild- och äggjakt i utställningarna, familjevisning med workshop och färgstarka landskap i Skaparverkstan (som är öppen hela lovet).
Varmt välkommen till museet under påsklovet!

Läs mer

Lesjöfors Museum öppnar den 6 april

Nu inleds årets museisäsong i Lesjöfors. Från och med skärtorsdagen, den 6 april, håller Lesjöfors Museum öppet torsdagar och lördagar kl 12–16 med utställning och café.

Läs mer

Music for the Eyes: Internationell livemusik & film

Under våren 2023 presenteras ett ambitiöst program på museet med film och musik, i samarbete med föreningen Music for the Eyes. Välkommen till sju livekonserter med ambitionen att ge den värmländska publiken nya upplevelser både i form av ljud och bild.

Läs mer

Årets sportlovsaktiviteter på museet

Under sportlovsveckan 2023 finns museets arkeologer på plats i utställningarna och gör aktiviteter som är spännande för hela familjen. Självklart kan ni som alltid besöka Skaparverkstan eller leka med Lilla Spöket Laban och hans vänner i Sandbergs Sagovärld under museets öppettider.

Läs mer

Familjesöndag utökas med familjevisning och workshop

Följ med på en lekfull familjevisning i utställningen om Axel Törneman. Vi upptäcker tillsammans några av konstverken och funderar på hur Axel tänkt och gjort.

Läs mer