Lesjöfors Museum öppnar den 6 april

Nu inleds årets museisäsong i Lesjöfors. Från och med skärtorsdagen, den 6 april, håller Lesjöfors Museum öppet torsdagar och lördagar kl 12–16 med utställning och café.

Läs mer

Music for the Eyes – Musik & film i ny konsertserie

Under våren 2023 presenteras ett ambitiöst program på museet med film och musik, i samarbete med föreningen Music for the Eyes. Välkommen till sju livekonserter med ambitionen att ge den värmländska publiken nya upplevelser både i form av ljud och bild.

Läs mer

Årets sportlovsaktiviteter på museet

Under sportlovsveckan 2023 finns museets arkeologer på plats i utställningarna och gör aktiviteter som är spännande för hela familjen. Självklart kan ni som alltid besöka Skaparverkstan eller leka med Lilla Spöket Laban och hans vänner i Sandbergs Sagovärld under museets öppettider.

Läs mer

Familjesöndag utökas med familjevisning och workshop

Följ med på en lekfull familjevisning i utställningen om Axel Törneman. Vi upptäcker tillsammans några av konstverken och funderar på hur Axel tänkt och gjort.

Läs mer

Tidigare utrikesministern gästar Bättre snacka än slåss

Ann Linde, fram till förra valet Sveriges utrikesminister, kommer till Karlstad på onsdag den 1 februari.

Läs mer

Sommarjobba på Värmlands Museum

Du som är född -07, -06 eller -05 kan nu söka sommarjobb på Värmlands Museum i Karlstad. Skicka in din ansökan senast 31 mars.

Läs mer

Vill du jobba på Värmlands Museums besöksmål?

Vi söker dig som är intresserad av att skaffa dig erfarenhet inom besöksnäringen genom säsongsjobb på någon av våra tre besöksmål ute i länet. Ansök senast 1 mars.

Läs mer

Klassiska Körkarlen ackompanjeras live med ny musik

Victor Sjöströms klassiska Selma Lagerlöf-filmatisering, där den oförbätterlige David Holm blir utsedd till dödens körkarl, visas på Värmlands museum den 9 december 2022, med ny musik av gruppen VÖ under ledning av Alex Zethson, pianist från Karlstad.

Läs mer

Ge bort en julklapp som varar länge

Ett årskort till museet ger entré till alla utställningar och många program på Värmlands Museum i Karlstad, von Echstedtska gården, Långbans Gruvb, Lesjöfors Museum och Torsby Finnskogscentrum. Gäller under ett helt år.

Läs mer

Arkeologisk förundersökning i Dikartorp

I år är det dags för det 16:e och sista kommunbesöket inom ramen för Värmlands Museum c/o (care of). Mellan 17 och 30 oktober finns museet på plats i Molkom och i Väse.

Läs mer

Värmlands Museum besöker Molkom och Väse

I år är det dags för det 16:e och sista kommunbesöket inom ramen för Värmlands Museum c/o (care of). Mellan 17 och 30 oktober finns museet på plats i Molkom och i Väse.

Läs mer

c/o Karlstad

I år är det dags för det 16:e och sista kommunbesöket inom ramen för Värmlands Museum c/o (care of). Mellan 17 oktober och 30 oktober finns museet på plats i Molkom och i Väse.

Läs mer