Museet är öppet

Äntligen går det att besöka museet igen, alla dagar i veckan. Vi öppnar försiktigt med förbokade besök.

Boka ditt besök här

Kulturmiljöprogram för Arvika

Värmlands Museum har på uppdrag av Arvika kommun tagit fram ett nytt kulturmiljöprogram över stadskärnan. Programmet är antaget av kommunfullmäktige och kommer att ligga till grund för framtida beslut gällande bygglov, stadsplanering och förvaltning av byggnader.

Läs mer

Sommarens konstkollo

Nu är anmälan öppen till sommarens konstkollo. Är du mellan 13–16 år och bor i Karlstad? Då kan du nu anmäla dig!

Läs mer

Adlersparres teckningssamling

I en video berättar konstintendent Fiffi Myrström och konstpedagog Gustav Nordansjö om en spännande teckning ur familjen Adlersparres teckningssamling.

Läs mer

Museet besöker Hagfors

Den 12–18 april besöker museet Hagfors med stora delar av verksamheten. Bor du i kommunen? Hjälp oss samla in berättelser om bygden!

Läs mer

Museet besöker Kil

Värmlands Museum besöker Kils kommun med stora delar av verksamheten. Bor du i Kil? Hjälp oss samla in berättelser om bygden!

Läs mer

Den vita älgen har flyttat in

Det har funnits vita älgar i Värmland i drygt hundra år. Den första kända vita älgen som sköts i Värmland, en kviga, sköts 1903 i Lindfors. Idag finner vi dem mest i Värmlands västra delar, men även i Dalsland och Bohuslän.

Läs mer

Filmen om finnskogen

I snart tre år har filmaren Erik Pauser följt årstider och invånare i finnskogen i Värmland. Till sin hjälp har han haft Birgitta Elfström från Värmlands Museum. Tillsammans har de skapat filmen Finnskogen – en film om människor och platser i norra Värmland.

Läs mer

Årsboken 2020 är här

En värmländsk litteraturhistoria – nu släpps första delen.

Läs mer

Hur påverkar coronakrisen dig?

Den globala pandemin har påverkat alla. Värmlands Museum samlar in berättelser där vanliga värmlänningar delar med sig av sina tankar och berättar hur just de påverkats av pandemin. Vill du också dela med dig?

Läs mer