Music for the Eyes

Music for the Eyes — är konsertserien där musik möter andra konstformer.

Under våren öppnar vi återigen dörrarna till kvällar med den sinnesutvidgande konsertserien Music for the Eyes.

Läs mer

Vill du jobba på Värmlands Museums besöksmål?

Vi söker dig som är intresserad av att skaffa dig erfarenhet inom besöksnäringen genom säsongsjobb på någon av våra fyra besöksmål ute i länet. Ansök senast 1 mars.

Läs mer

Sommarjobba på Värmlands Museum

Du som är född -08, -07 eller -06 kan nu söka sommarjobb på Värmlands Museum i Karlstad. Skicka in din ansökan senast 31 mars.

Läs mer

Jullov på museet

Kom förbi och prova en VR-upplevelse baserad på värmländsk arkeologi eller skapa tillsammans i Skaparverkstan. Vi förhandsvisar även de två första avsnitten i SVT:s storsatsning Historien om Sverige med Farah.

Läs mer

Familjesöndag

Ta med familjen och gå på museum en söndag! Gå på familjevisning med workshop, bildjakt i konsten eller quiza i Värmlandsliv. Glöm inte bort att ta en paus för en lunch eller fika i restaurangen.

Läs mer

Arkeologi blir spelbart VR-äventyr

Arkeologer och spelkreatörer har förts samman och skapat en omslutande och fängslande VR-upplevelse baserad på arkeologi och historia. “Lurö-VR” lanseras lagom till skolornas höstlov 2023.

Läs mer

Fransk naturfilm öppnar filmfestivalen i Långban

Den 11–12 augusti arrangeras Långbanshyttans miljöfilmfestival i gruvbyn. Till fredagens kvällsprogram bokas biljetter med middag via Tickster.com. Lördagens program har fri entré men biljetter kan förbokas då antalet är begränsat.

Läs mer

Sommarlov i Museiparken

Nu är sommarlovsaktivieterna i Museiparken igång! Vardagar v. 26–31 kl 10–14, för sommarlovslediga barn i vuxens sällskap. 

Läs mer