Samtidsdokumentation

Värmlands Museum samlar på samtiden. Genom att ta del av berättelser bidrar vi till att öka förståelsen för vår omvärld och speglar såväl nutid som dåtid. Här har vi samlat ögonblicksbilder ur den värmländska vardagen.

Ronny Cash

I Lernäs, norr om Torsby bor Ronny Cash Strandberg. Han brinner för musiken, stilen, bilarna som det var förr. Ronny jobbar för att få sin Amazonkombi på fötter och pratar ofta jaktminnen. Skolåren var tunga och Ronnys egna tydliga stil ledde ibland till slagsmål. Räddningen fann han i musiken och även den med rötter i 50 och 60-talet.

Värmlands Museum följer med Ronny när han besöker sin vän i Östmark. ”Rockin” Maria Pia Andersson som startade ”Memphiscafé” i byn. Maria Pia lever för Elvis Presley, jobbar i hemtjänsten och har även en frisörsalong i anslutning till kaféet. Doften av parfymerade hårsprayer, brylkräm och mousse blandas med bensinångor från pappans Triumph-motorcykel som står parkerad bredvid frisörstolen. Maria-Pia är mammaledig med sin 5 månader gamla Jonny-River men fixar till Ronnys frisyr i äkta Elvisstil. Ett mode som aldrig tycks dö ut.