Välkommen!

Värmlands Museum är ett av Sveriges mest besökta länsmuseer med över 200 000 besökare per år. Här samsas Värmlands kulturhistoria med internationella succéutställningar inom konst och fotografi.

Utsikt över Klarälven och populära parken mot museet på Sandgrundsudden

Vi bygger om museet i Karlstad

Just nu är delar av utställningslokalerna stängda för ombyggnad. Sommaren 2019 öppnar nya Värmlands Museum igen med nya utställningar, Skaparverkstad, Framtidslabb och en helt ny restaurang och kafé.

Konst och foto av hög internationell klass

Mitt på Sandgrundsudden i centrala Karlstad, bland badbryggor och vackra promenadstråk hittar du Värmlands Museum. Varje år visas här ett femtontal olika konst och fotoutställningar av högsta internationella klass. Hit kan du komma för att bli inspirerad och få kunskap. Våra utställningar ger nya insikter om vad det är att vara människa och med det vill vi bidra med vidgat perspektiv på samhällsutvecklingen. Hit kan du även komma för att uppleva konst för konstens egen skull.

Nyrénhuset är till ytan mer än tre gånger så stort som Cyrillushuset.

1998 invigdes det nya museihuset Nyrénhuset, ett sjukantig, falurött hus ritat av arkitekten Carl Nyrén. Här inryms kafé/restaurang, hörsal, konferensrum, luftiga kontorsutrymmen och utställningshallar.

I mitten av byggnaden, mellan de fyra längorna, gjorde Cyrillus en stor öppen innergård.

Ett kinesiskt tempel, lyft av fyra örnar som spejar ut från taket och en omgivning inspirerad av Taj Mahal. Arkitekten Cyrillus Johansson hade stora visioner för Värmlands Museum

Det ursprungliga museet Cyrillushuset, ritades av arkitekten Cyrillus Johansson och invigdes 1929 av självaste Prins Eugen. Huset används idag som konstmuseum och konsthall, med utställningar ur samlingarna och samtida konst.

Museet i länet