Välkommen

Värmland har ett av Sveriges mest välbesökta länsmuseer. Här samsas värmländsk kulturhistoria med internationella succéutställningar inom konst och fotografi.

Varje år visar vi ett femtontal olika konst- och fotoutställningar av högsta internationella klass. Hit kan du komma för att bli inspirerad och få kunskap. Våra utställningar ger nya insikter om vad det är att vara människa och med det vill vi bidra med vidgat perspektiv på samhällsutvecklingen.

Som besökare på Värmlands museum finns mängder av aktiviteter att ta del av. Vi arrangerar visningar, konserter, föredrag, workshops och mycket annat där du får chans att fördjupa dig på dina villkor. Här finns något för alla. I kalendern hittar du det som är aktuellt just nu.

Skaparverkstan är en plats för kreativa möten, inspirerande workshops och skapande med olika tekniker. Om du är sugen på en rolig aktivitet under ett skollov är det till Skaparverkstan du ska gå. På en vanlig vardag finns här papper och pennor för dig som vill teckna.

Museibutiken är en populär del av museets utbud. Här finner du varor från bland annat Arfoart, House of Fairtrade, Eko-Leko, Brigy, Strömshaga, Grunne och Iris hantverk. Värmländskt hantverk från bland annat Klässbol och Gunilla Kihlgrens glasäpple, framtaget för von Echstedtska gården, finns alltid i sortimentet.

Biblioteket är ett offentligt rum helt unikt i sitt slag med specialritad inredning av inredningsarkitekten och möbelformgivaren Åke Axelsson. Här möter du mycket av den kunskap som byggts upp inom museet genom åren. Både i form av böcker, dokument och databaser, samt genom kunniga medarbetare från museets alla verksamhetsområden.

 

Museet i länet