Välkommen

Värmland har ett av Sveriges mest välbesökta länsmuseer. Här samsas värmländsk kulturhistoria med internationella succéutställningar inom konst och fotografi.

Utställningar

Varje år visar vi ett femtontal olika konst- och fotoutställningar av högsta internationella klass. Hit kan du komma för att bli inspirerad och få kunskap. Våra utställningar ger nya insikter om vad det är att vara människa och med det vill vi bidra med vidgat perspektiv på samhällsutvecklingen. Hit kan du även komma för att uppleva konst för konstens egen skull.

Till uställningarna >

En plats för alla

Som besökare på Värmlands museum finns mängder av aktiviteter att ta del av utöver utställningarna. Vi arrangerar visningar, konserter, föredrag, workshops och mycket annat där du som besökare får chans att fördjupa dig i vår verksamhet på dina egna villkor. Här finns något för alla.  I vårt kalendarium hittar du vad som är aktuellt just nu.

Till kalendariet >

Skaparverkstan är en plats för kreativa möten, inspirerande workshops och skapande med olika tekniker. Om du är sugen på en rolig aktivitet under ett lov är det till Skaparverkstan du ska gå. På en vanlig vardag finns här papper och pennor för dig som vill teckna. Under sommaren 2019 har vi handbokbindare Olof A. Myrin på plats för handledd ”prova på” i bokbinderiet.

Till Skaparverkstan >

Museibutiken har öppet under museets öppettider. Här finner ni varor från bland annat Arfoart, House of Fairtrade, Eko-Leko, Brigy, Strömshaga, Grunne och Iris hantverk. Värmländskt hantverk från Klässbol och glasäpplen finns alltid i sortimentet.

Till Museibutiken >

Biblioteket är ett offentligt rum helt unikt i sitt slag med specialritad inredning av inredningsarkitekt och möbelformgivare Åke Axelsson. Här möter du mycket av den kunskap som byggts upp inom museet genom åren. Både i form av böcker, dokument och databaser, samt genom kunniga medarbetare från museets alla verksamhetsområden.

Till Biblioteket >

 

Museet i länet