Press

För pressbilder och logotyper besök vårt pressrum.

• ​Kom och Fira demokratin!

2019-08-22 2:18

På lördag 24 augusti kommer Sveriges riksdags andre vice talman Lotta Johnsson Fornarve till Värmlands Museum för att inviga vandringsutställningen Fira demokratin! Invigning av utställningen sker kl 13 och följs av ett panelsamtal (ca 45 min) om demokratins läge i Sverige och Värmland. Varmt välkomna!

• ​Lyrik och Värmland står i fokus när John Moose intar innergården på Värmlands Museum

2019-08-22 7:11

Uppträdandet är det sista av sommarens två livekonserter på Värmlands Museums innergård, där Marit Bergman tidigare gjort ett lyckat framträdande. Med musik, dikter och videokonst kommer John Moose måla en bild av Värmland. Uppträdandet beskrivs som musik ”om, för och av Värmland”John Moose får dessutom sällskap av Livia Rowe, som nyligen släppt sin första singel The Distance.

• Pressinbjudan: Finnskogen – vägen till världsarv, Torsby Finnskogscentrum

2019-06-7 12:35

Välkomna på pressvisning TID: tisdag 11 juni kl 13.15–14 PLATS: Torsby Finnskogscentrum, Lekvattnet Projektet Finnskogen – vägen till världsarvbjuder in till pressvisning av kortfilm och vandringsutställning på Torsby Finnskogscentrum. På plats finns projektledare Birgitta Elfström och byggnadsantikvarie Monica Björklund.

• ​Ny utställning: BERG BLOMMA GRUVA GRÖNSKA – Gunnar Kaj på Långban Moderna

2019-06-5 4:25

Gunnar Kaj är blomsterkonstnären som gjort uppmärksammade utställningar. Till sommarens 2019 inspirerar Gunnar Kaj Värmlands museum med en utställning om naturens och platsens förgänglighet.

• Nya Värmlands Museum slår upp portarna

2019-05-29 12:53

Den 1-2 juni öppnar Värmlands Museum igen efter en omfattande ombyggnad. Stora investeringar har gjorts och museet är nu rustat för framtiden för att kunna ta emot i princip vilka utställningar som helst. - Man ska kunna bo i Värmland och samtidigt ta del av ett bra kulturutbud, säger länsmuseichef Åsa Hallén.

• Pressinbjudan: Nya Värmlands Museum slår upp portarna

2019-05-24 4:10

Den 1 juni öppnar Värmlands Museum igen efter en omfattande ombyggnad. Nya utställningar, skaparverkstad, lekutställning, framtidslabb, butik, hörsal, restaurang och café öppnar. Allt detta vill vi visa för er! ​Välkomna på pressvisning av det nya museet TID: Onsdag 29 maj kl 10-ca 12 PLATS: Värmlands Museum, Sandgrundsudden

• Pressinbjudan: INSYN & UTBLICK - dialoger med konstsamlingen

2019-05-24 4:10

Välkomna på pressvisning TID: tisdag 28 maj kl 10.00 PLATS: Värmlands Museum, Sandgrundsudden (ingång via entrén till Cyrillushuset) En ny konstutställning med fler än 170 verk från museets samlingar. Bland höjdpunkterna är två nyförvärv; - My Name Is Oona, 1969, film av Gunvor Nelson ( f. 1931). - Elektronisk flora- Ekshärad, specialbeställt audio-visuellt verk av Lerin/Hystad.

• Pressinbjudan: "Skärvor av 1700-talet – livet i 6 rum och kök" – Lars Sjöberg på von Echstedtska gården

2019-05-17 1:37

​Lars Sjöberg kanske i första hand förknippas med IKEA:s 1700-tals kollektion eller den nyuppförda timrade herrgården Sörby utanför Nationalmuseum, men till sommaren förknippas han med von Echstedtska gården i Värmland. Sommarens utställning berättar om 1700-talets herrgårdsliv. Välkomna på pressvisning TID: torsdag 23 maj kl 11.00 PLATS: von Echstedtska gården, Kila utanför Säffle

• Ny utställning EPA Sverige - Fotograf Benjamin Nørskov, öppnar 1 juni

2019-05-13 7:17

Allt börjar med mötet med en ung person. Stoltheten i ögonen går inte att ta miste på, det är uppenbart att EPA-traktorn representerar något speciellt i deras liv. Genom en serie tätt sammansatta porträtt visar fotografen Benjamin Nørskov en generation unga ägare av EPA traktorer. Utställningen öppnar på Värmlands Museum den 1 juni 2019.

• Pressinbjudan: Everything You Can Imagine is Real - ​Bea Szenfeld och Pompe Hedengren

2019-05-2 8:34

Välkomna på pressvisning TID: Onsdag 8 maj kl 10.00 ​PLATS: Värmlands Museum (ingång direkt in i utställningshallen, vid cykelbron mellan museet och Sandgrund) Medverkande: Bea Szenfeld, Pompe Hedengren, samt representanter från museet. Välkomna på den första av en serie pressvisningar på Värmlands Museum i maj. Vi öppnar igen den 1 juni efter en stor ombyggnad...

• ​Späckat program under invigningshelgen 1-2 juni

2019-04-25 8:41

Lördag 1 juni nyöppnar Värmlands Museum på Sandgrundsudden i Karlstad med ombyggda lokaler och nya utställningar. Det ska såklart firas och nu står programmet klart för invigningshelgen. Bland annat kommer Rigmor Gustafsson, Isabella Lundgren, Lars Lerin, Hanna Hellquist, Kalle Lind och Ulf Malmros, Kompisbandet och Dansstudions Stjärnorna.

• Ny restauratör för Värmlands Museum

2019-03-19 7:00

Efter upphandling är det nu klart att kocken Niklas Pettersson öppnar ny restaurang på Värmlands Museum i Karlstad. Den 1 juni öppnar museet igen efter en omfattande ombyggnad, vilken bland annat innebär ett helt nytt restaurangkök och en glasad paviljong med utsikt mot Klarälven och museiparken.