Press

För pressbilder och logotyper besök vårt pressrum.

• Dokumentärt foto i tider av förändring

2020-06-30 8:00

​Värmlands Museum visar i sommar en av Sveriges främsta dokumentärfotografer genom tiderna, som skildrat människor och det svenska landskapets karga skönhet i tider av stor förändring. Utställningen Och tiden blir… ett förunderligt ting öppnar i Karlstad den 1 juli.

• Nu öppnar Värmlands Museum igen

2020-06-30 6:27

Efter en minst sagt annorlunda vår öppnar nu dörrarna till Värmlands Museum igen. Den 1 juli går det åter igen att besöka museet på Sandgrundsudden i Karlstad – om än med ett delvis anpassat utbud.

• Ny utomhusutställning på Torsby Finnskogscentrum

2020-06-16 9:07

​Välkomna på pressvisning TID: torsdag 18 juni kl 10.00­ PLATS: Torsby Finnskogscentrum, Lekvattnet Medverkande: Olivia Ahltorp, Oskar Nyström och Oskar Jonsson från Rau-Rau Creative. Birgitta Elfström, Karin Åberg-Waern och Monica Björklund från Värmlands Museum.

• Konstkollo arrangeras för fjärde gången

2020-06-9 8:40

Varmt välkomna att fotografera och intervjua deltagare, arrangörer och medverkande konstnären Erik Hjorth. TID: måndag den 15 juni kl 15.00 ​PLATS: Utanför Värmlands Museum, Sandgrundsudden i Karlstad. Med start på måndag den 15 juni arrangerar Värmlands Museum, Karlstads kommun och Folkuniversitetet för fjärde gången Konstkollo för sommarlediga ungdomar i Karlstad.

• Mobila guider till kulturhistoriska platser

2020-05-29 12:47

Värmlands Museum släpper tio mobila guider till de fyra besöksmålen och andra kulturhistoriskt intressanta platser i Värmland. Genom en mobil guide kan besökaren få ut mer av sin upplevelse och lära sig mer om platsen, i sin egen takt. Ladda ner appen Värmlands Museum via Appstore eller Google Play.

• Värmlands Museum stänger tillfälligt

2020-03-30 8:05

Värmlands Museum i Karlstad har från och med måndag 30 mars stängt, med anledning av situationen kring det nya coronaviruset. Beslutet gäller tills vidare.

• Cirkus Cirkör gästar Värmlands Museum

2020-03-11 1:47

Upplev nycirkus när det är som bäst och "prova på" själv under handledning av pedagoger från Cirkus Cirkör. - Föreställningen spelas fredag 13 mars kl 18. Biljetter bokas via ticketmaster.se eller Scalateatern i Karlstad. - Cirkus-”prova på” arrangeras lördag 14 mars kl 12-15 och ingår i museets ordinarie entré. Fri entré för alla upp till 25 år.

• Live på museet - tre fredagar under våren

2020-01-13 8:58

Nino Ramsby, Annika Thörnquist och Anders Lundin gör konserter i Värmlands Museums hörsal under våren. Bokning av biljetter sker via ticketmaster.se och hos Scalateatern i Karlstad. Vid frågor kontakta,​ ​Christopher Grahn, programkoordinator Värmlands Museum, 054-701 99 77.

• ​De sista vittnesmålen från Förintelsen

2019-12-17 11:57

Värmlands Museum visar de sista vittnesmålen av överlevande från Förintelsen i utställningen Speaking Memories - Förintelsens sista vittnen. Utställningen visas på Värmlands Museum i Karlstad 24 januari till 24 maj 2020. Välkomna på pressvisning Torsdag 23 januari kl 10 på Värmlands Museum.

• Altartavlan Paradiset visas i Karlstad

2019-12-11 4:33

På lördag öppnar Elisabeth Ohlson Wallins utställning id:TRANS på Värmlands Museum i Karlstad. Det står nu klart att en replik av altartavlan Paradiset kommer att visas som en del i utställningen.

• Ny utställning: id:TRANS – Från Kung Kristina till idag

2019-12-6 7:30

Välkomna på pressvisning TID: torsdag 12 december kl 10 PLATS: Värmlands Museum Bildkonstnären Elisabeth Ohlson Wallin är tillbaka på Värmlands Museum. Förra gången 2008 var hon aktuell med en utställning om hatbrott mot homosexuella, den här gången är det transpersoner som står i fokus i den uppmärksammade utställningen id:TRANS.

• Grundfinansieringen måste öka

2019-11-25 10:25

DEBATT Länsmuseernas samarbetsråd träffar kulturminister Amanda Lind den 25 november för fortsatta samtal och kommer då framföra hur angeläget det är att staten arbetar fram en tydlig strategi för de regionala museerna. Samarbetsrådet föreslår att regeringen bör ge Myndigheten för kulturanalys i uppdrag att analysera länsmuseernas situation och framtidsutsikter.