Press

För pressbilder och logotyper besök vårt pressrum.

• Ombyggnaden av Värmlands Museum blir av

2017-10-25 1:25

Nu startar den planerade ombyggnaden av Värmlands Museum i Karlstad. Igår fattade Landstingsstyrelsen ett investeringsbeslut om 87 miljoner för den planerade ombyggnaden av museet. Syftet med ombyggnaden är framförallt att tillgodose krav på tillgänglighet, säkerhet och klimatstyrning. Det nya ombyggda museet väntas öppna sommaren 2019, bland annat med helt nya utställningar om Värmlands historia.

• Värmlands Museum flyttar till Sunne

2017-10-19 6:36

23 - 30 oktober besöker Värmlands Museum Sunne med delar av verksamheten. Museets expertis inom historia, förhistoria och bebyggelse vill lära sig mer om trakten samt träffa sunneborna för att samla in och berätta om ny kunskap kring vårt län.

• Pressinbjudan: Det dolda arvet - Martin Luther och Sverige | torsdag 12 oktober kl 10.00 på Värmlands Museum

2017-10-10 7:08

Välkomna på pressvisning av Det dolda arvet TID: torsdag 12 oktober kl 10.00 ​PLATS: Värmlands MuseumMed anledning av femhundraårsminnet av reformationens begynnelse år 1517 visar Värmlands Museum den egenproducerade utställningen Det dolda arvet – Martin Luther och Sverige.

• När kriget flyttade till din dator Cyberhoten idag och imorgon - Vad händer i t ex Transportstyrelsen?

2017-09-27 6:15

Välkomna till pressträff med Björn von Sydow, ordförande i Försvarsberedningen och vice ordförande i KonstitutionsutskottetTID: Onsdag 4 oktober kl 17.00 PLATS: Värmlands MuseumOffentlig föreläsning hålls kl 17.30 på Värmlands Museum. Fri entré.

• Pressinbjudan: JH Engström – CRASH​ | torsdag 7 september kl 11.00 på Värmlands Museum

2017-08-23 7:30

​Välkommen på pressvisning av JH Engström – CRASH ​8.9 – 7.1 2018 Värmlands MuseumTID: torsdag 7 september kl 11.00 ​PLATS: Värmlands MuseumUtställningen CRASH samlar flera av JH Engström senaste arbeten. Verken består av både stillbild och rörlig bild. Utställningstiteln CRASH har hämtats från boken med samma namn som släpps i samband med öppning av utställningen på Värmlands Museum.

• Säsongsavslutning i Långban - Kvinnans roll vid gruvorna genom historien

2017-08-22 1:58

I morgon och på lördag kan besökare i Långban gruv- och kulturby följa med vår guide Lillian Höjd på en guidad tur om kvinnans roll vid gruvorna genom historien.

• Dykarnas dag i Långban

2017-08-17 12:24

Lördag 26 augusti arrangeras Dykarnas dag i Långban gruv- och kulturby. En heldag ägnad åt de numera vattenfyllda gruvorna djupt ner under jorden. Under dagen visar Långban Dyksällskap tillsammans med flera upp sin verksamhet i de gamla gruvorna dit dykare från hela världen kommer för att få uppleva gruvdykning när den är som bäst. Det blir bland annat föreläsning, aktiviteter och filmvisning.

• Pressinbjudan: Sommarens utställning Pukharens värld | Torsdag 8 juni kl 11.00, Torsby Finnskogscentrum

2017-06-1 12:28

​Välkommen på pressvisning av sommarens utställningPukharens värld - Bland väsen och varsel i finnskogen, 1 juni – 31 augustiTID: torsdag 8 juni kl 11.00 PLATS: Torsby Finnskogscentrum, LekvattnetTiden är 1700-talet, när magi, trolldom, häxeri med mera var en genomsyrande del av livsvillkoren för alla samhällsklasser.

• Välkomna på pressvisning av Vi är samlare på Värmlands Museum

2017-05-30 6:57

Välkomna på pressvisning av sommarens stora utställning​Vi är samlare 3 juni 2017 – 20 augusti 2017, Värmlands MuseumTID: Torsdag 1 juni kl 10.00 PLATS: Värmlands MuseumSamlande har fascinerat människor i alla tider, men föremålen man samlat på har varierat. Utställningen Vi är samlare fokuserar på dagens samlare. Vad är det för saker man samlar på? Hur samlar man? Varför samlar man?

• Långban gruv- och kulturby utsett till Årets industriminne 2017. Prisutdelning kl 11.00 Lördag den 10 Juni.

2017-05-16 10:05

Svenska Industriminnesföreningen har utsett Långban gruv- och kulturby till Årets industriminne 2017 - ”för ett nyskapande sätt att använda en industriell kulturmiljö som en resurs i arbetet med en av våra mest aktuella samhällsutmaningar”.Utmärkelsen delas ut på plats i Långban lördagen den 10 juni kl. 11.00 i närvaro av landshövding Kenneth Johansson m.fl.

• Utställningen ”berg, sjunken, djup” - Anders Widoff på von Echstedtska gården

2017-05-16 8:38

En gäst som kliver in i von Echstedtska gårdens största rum Salen, möts av åtta stora bibliska bilder. I väggmålningarna berättas om evigt mänskliga teman; tro, kärlek, makt, godhet, ondska, fördomar, svek, och tillit. Värmlands Museum arbetar under 2017 med tema TRO, ett tema som konstnären Anders Widoff arbetat med länge på sitt eget sätt.

• Från vårt förflutna till allas framtid - ​Kulturarvskonferens 16 maj, Värmlands Museum

2017-05-15 2:23

Intervjutillfälle för media kl 10.15 med Johan Hegardt, forskare Södertörns Högskola och Fredrik Linder, enhetschef kulturarv och livsmiljö Kulturdepartementet. Välkomna!