Press

För pressbilder och logotyper besök vårt pressrum.

• Långban gruv- och kulturby utsett till Årets industriminne 2017

2017-05-16 10:05

Svenska Industriminnesföreningen har utsett Långban gruv- och kulturby till Årets industriminne 2017 - ”för ett nyskapande sätt att använda en industriell kulturmiljö som en resurs i arbetet med en av våra mest aktuella samhällsutmaningar”.Utmärkelsen delas ut på plats i Långban lördagen den 10 juni kl. 11.00 i närvaro av landshövding Kenneth Johansson m.fl.

• Utställningen ”berg, sjunken, djup” - Anders Widoff på von Echstedtska gården

2017-05-16 8:38

En gäst som kliver in i von Echstedtska gårdens största rum Salen, möts av åtta stora bibliska bilder. I väggmålningarna berättas om evigt mänskliga teman; tro, kärlek, makt, godhet, ondska, fördomar, svek, och tillit. Värmlands Museum arbetar under 2017 med tema TRO, ett tema som konstnären Anders Widoff arbetat med länge på sitt eget sätt.

• Från vårt förflutna till allas framtid - ​Kulturarvskonferens 16 maj, Värmlands Museum

2017-05-15 2:23

Intervjutillfälle för media kl 10.15 med Johan Hegardt, forskare Södertörns Högskola och Fredrik Linder, enhetschef kulturarv och livsmiljö Kulturdepartementet. Välkomna!

• Pressinbjudan: MOLNET - The Cloud of Unknowing

2017-05-15 7:40

Välkomna på pressvisning TID: torsdag 18 maj kl 10.00 ​PLATS: Värmlands MuseumVärmlands Museums tema för 2017 är TRO. Vi har bjudit in fem internationella, framåtblickande konstnärskap:Martin Erik Andersen ​Madeleine Hatz ​Nina Roos ​Sigrid Sandström ​Sophie Tottie

• Dagens migranter möter dåtidens

2017-05-9 11:05

På fredag firas avslutning av projektet Kom.In på Torsby Finnskogscentrum i Lekvattnet. Välkommen att delta i firandetTID: Fredag 12 maj kl 11.00 PLATS: Torsby Finnskogscentrum, LekvattnetMedverkande: Representanter från Värmlands Museum, Torsby kommun och Fryksände församling, samt deltagare från projektet Kom.In.

• Kulturarvskonferens - Från vårt förflutna till allas framtid

2017-04-11 3:07

​Länsstyrelsen Värmland, Region Värmland och Värmlands Museum inbjuder till Kulturarvskonferens med tema: "Från vårt förflutna till allas framtid"Tisdag 16 maj 2017 kl. 08:30–16:00 Plats: Värmlands Museum, KarlstadKonferensen riktar sig framförallt till dig som arbetar professionellt eller ideellt med kulturarvs- och kulturmiljöfrågor och till dig som är förtroendevald.

• Värmlands Museum flyttar till Arvika

2017-03-31 7:47

​Värmlands Museum gör i vår sin tionde utflykt ut i länet inom satsningen Värmlands Museum c/o (”care of”). Den här gången har det blivit dags att besöka Arvika kommun under vecka 14. Delar av museets verksamhet flyttar ut i länet och det anordnas bland annat programaktiviteter för allmänheten såsom rökstugekväll, föreläsningar och stadsvandring, liksom utställningar på biblioteket i Arvika.

• ​Årets kulturpris till Torsby Finnskogscentrum

2017-03-29 12:31

Wermländska sällskapet i Stockholm har utsett Torsby Finnskogscentrum till årets kulturpristagare 2017. Priset delas ut i samband med sällskapets årsmöte 29 mars i Stockholm.

• Pressinbjudan: Japan & Racken - Tingens förgänglighet

2017-03-21 7:00

Välkomna på pressvisning TID: Torsdag 23 mars kl 10.00 PLATS: Värmlands MuseumUtställningen handlar om hur japansk estetik har influerat Jugend eller Art Nouveau-stilen under sekelskiftet 1800-1900. I Arvikatrakten, Rackstad, fanns en grupp konstnärer som lät sig inspireras av japonismen.

• Pressinbjudan: Riksdagspolitiker möter Värmlands Museum på måndag

2017-03-10 7:00

Måndag 13 mars har museet bjudit in värmlandspolitikerna i Riksdagen för att samtala om museernas och kulturens roll och betydelse inom olika politikerområden, inte bara kulturpolitiken. Under februari och mars har samtliga landets 349 riksdagsledamöter bjudits in till ”sitt” länsmuseum.Media bjuds in att närvara och ta bilder måndag 13 mars kl 10.00 på Värmlands Museum.

• ​Kristina Persson om Agenda 2030 och Nordens roll i Världen

2017-02-27 9:45

Onsdag 1 mars föreläser Kristina Persson på Värmlands Museum. Hon berättar om arbetet med hållbar utveckling, Agenda 2030 och Nordens roll i världen. Om vår tids stora utmaningar och hur världen har samlats bakom Agenda 2030. Var står Sverige och vad kan de Nordiska länderna göra tillsammans?TID: kl 18.00 PLATS: Hörsalen, Värmlands Museum Fri entré. Obs, Begränsat antal platser. Kom i tid!

• Är du en samlare? - Samlare sökes!

2017-02-27 7:30

Under sommaren 2017 öppnar Värmlands Museum dörrarna till Vi är samlare, en egenproducerad utställning om samlandet som kulturellt fenomen. Utställningen kommer att presentera ett antal värmländska samlare och deras samlingar. Kanske är du en av dem?Skriv till oss och berätta om ditt samlande. Några av de inskickade samlingarna kommer visas i utställningen som öppnar 3 juni 2017.