Press

För pressbilder och logotyper besök vårt pressrum.

• ​En dag i Apelgården

2020-09-17 9:29

Lördag 19 september kl. 11–16 von Echstedtska gården, Kila Fri entré. Arrangemanget är anpassat efter gällande Corona-restriktioner.

• Färgklang och formstyrka

2020-08-26 6:15

1900-talskonst med modernismens mest erkända svenska konstnärer står i fokus när utställningen med Marja och Rune Wiréns samling öppnar på Värmlands museum den 2 september. ​Välkomna på pressvisning TID: Tisdag 1 september kl 11.00 PLATS: Värmlands Museum, Sandgrundsudden i Karlstad

• Dammoln och drömmar i ny utställning på Värmlands Museum

2020-08-24 6:05

Värmlands Museum öppnar ny utställning med dokumentärt foto. Det är en utställning med Dorothea Langes bilder från den amerikanska landsbygden under den stora depressionen på 1930-talet. En tid med många paralleller till dagens världsläge. Trots en ekonomi körd i botten, massarbetslöshet, miljöproblem och nattsvart framtidstro, kämpade människorna vidare och skapade en ny framtid åt sig själva.

• Dokumentärt foto i tider av förändring

2020-06-30 8:00

​Värmlands Museum visar i sommar en av Sveriges främsta dokumentärfotografer genom tiderna, som skildrat människor och det svenska landskapets karga skönhet i tider av stor förändring. Utställningen Och tiden blir… ett förunderligt ting öppnar i Karlstad den 1 juli.

• Nu öppnar Värmlands Museum igen

2020-06-30 6:27

Efter en minst sagt annorlunda vår öppnar nu dörrarna till Värmlands Museum igen. Den 1 juli går det åter igen att besöka museet på Sandgrundsudden i Karlstad – om än med ett delvis anpassat utbud.

• Ny utomhusutställning på Torsby Finnskogscentrum

2020-06-16 9:07

​Välkomna på pressvisning TID: torsdag 18 juni kl 10.00­ PLATS: Torsby Finnskogscentrum, Lekvattnet Medverkande: Olivia Ahltorp, Oskar Nyström och Oskar Jonsson från Rau-Rau Creative. Birgitta Elfström, Karin Åberg-Waern och Monica Björklund från Värmlands Museum.

• Konstkollo arrangeras för fjärde gången

2020-06-9 8:40

Varmt välkomna att fotografera och intervjua deltagare, arrangörer och medverkande konstnären Erik Hjorth. TID: måndag den 15 juni kl 15.00 ​PLATS: Utanför Värmlands Museum, Sandgrundsudden i Karlstad. Med start på måndag den 15 juni arrangerar Värmlands Museum, Karlstads kommun och Folkuniversitetet för fjärde gången Konstkollo för sommarlediga ungdomar i Karlstad.

• Mobila guider till kulturhistoriska platser

2020-05-29 12:47

Värmlands Museum släpper tio mobila guider till de fyra besöksmålen och andra kulturhistoriskt intressanta platser i Värmland. Genom en mobil guide kan besökaren få ut mer av sin upplevelse och lära sig mer om platsen, i sin egen takt. Ladda ner appen Värmlands Museum via Appstore eller Google Play.

• Värmlands Museum stänger tillfälligt

2020-03-30 8:05

Värmlands Museum i Karlstad har från och med måndag 30 mars stängt, med anledning av situationen kring det nya coronaviruset. Beslutet gäller tills vidare.

• Cirkus Cirkör gästar Värmlands Museum

2020-03-11 1:47

Upplev nycirkus när det är som bäst och "prova på" själv under handledning av pedagoger från Cirkus Cirkör. - Föreställningen spelas fredag 13 mars kl 18. Biljetter bokas via ticketmaster.se eller Scalateatern i Karlstad. - Cirkus-”prova på” arrangeras lördag 14 mars kl 12-15 och ingår i museets ordinarie entré. Fri entré för alla upp till 25 år.

• Live på museet - tre fredagar under våren

2020-01-13 8:58

Nino Ramsby, Annika Thörnquist och Anders Lundin gör konserter i Värmlands Museums hörsal under våren. Bokning av biljetter sker via ticketmaster.se och hos Scalateatern i Karlstad. Vid frågor kontakta,​ ​Christopher Grahn, programkoordinator Värmlands Museum, 054-701 99 77.

• ​De sista vittnesmålen från Förintelsen

2019-12-17 11:57

Värmlands Museum visar de sista vittnesmålen av överlevande från Förintelsen i utställningen Speaking Memories - Förintelsens sista vittnen. Utställningen visas på Värmlands Museum i Karlstad 24 januari till 24 maj 2020. Välkomna på pressvisning Torsdag 23 januari kl 10 på Värmlands Museum.