Press

För pressbilder och logotyper besök vårt pressrum.

• Fortsatta arkeologiska undersökningar på Lurö

2018-07-5 9:56

I augusti fortsätter Värmlands Museum med arkeologiska undersökningar på Lurö i Vänern. Här har arkeologiska undersökningar skett i flera omgångar sedan 1989. Senast 2016. Undersökningarna har kommit att beröra ett stort antal olika lämningar, däribland en medeltida kyrkoruin och boplatslämningar från förhistorisk tid och tidig medeltid. Pressinbjudan Följ med oss till Lurö 23 augusti!

• Utställning med Lars Tunbjörk öppnar 22 september

2018-07-4 2:06

Den 22 september öppnar en ny fotoutställning på Värmlands Museum i Karlstad med bilder från fotograf Lars Tunbjörks skildring av modeveckan i Paris 2004. Ett uppdrag som resulterade i ett uppmärksammat bildreportage som sedan belönades med ett förstapris i World Press Photo 2005. Paris Fashion Week - Fotograf Lars Tunbjörk visas på Värmlands Museum i Karlstad 22 september till 2 december 2018.

• Utställning om propaganda öppnar 30 juni

2018-06-25 2:11

I samband med höstens val visar Värmlands Museum utställningen ”Propaganda – Risk för påverkan”. Utställningen tar upp kritiskt tänkande, propaganda och påverkan ur ett historiskt och nutida perspektiv. Syftet är att stärka besökarnas förmåga att kritiskt granska och ifrågasätta manipulerade budskap i sin vardag. Utställningen är producerad av Forum för levande historiaoch öppnar 30 juni.

• Naim Josefis stålklänningar visas i Långban

2018-05-22 7:04

Sommarens utställning i Långbans gruv- och kulturby visar modedesignern Naim Josefis klänningar av stål. Avsikten är att klänningarnas material ska få besökaren att lyfta blicken och upptäcka stålets användningsområden på ett nytt sätt. ​- Stål är inget nytt material som behöver upptäckas, vår uppgift är bara att hjälpa nästkommande generation att hitta det, säger Naim Josefi.

• "När andan väcker gömda minnen" - Ove Harder Finseth på von Echstedtska gården

2018-05-21 5:30

Välkomna på pressvisning av sommarens utställning på von Echstedtska gården! TID: Torsdag 24 maj kl 14.00 PLATS: von Echstedtska gården, Västra Smedbyn, Kila i Värmland En platsspecifik utställning med Ove Harder Finseth, en av Norges främsta modedesigners med en profilerad kundkrets däribland den norska kronprinsessan Mette-Marit, vars brudklänning han skapade 2001.

• Finissage och sista dagen för uppskattade utställningen WE HAVE A DREAM

2018-04-27 1:06

​PRESSINBJUDAN Finissage och sista dagen för uppskattade utställningen WE HAVE A DREAM När? Söndag den 29 april Var? Värmlands Museum kl. 13.00 ”Hur man kommer in i Pentagon med ett SL- kort!” – Oscar Edlund kl. 14.00 Vi firar Internationella dansdagen med dansgestaltningar utifrån ”We have a dream”

• Välkomna på pressvisning! Torsdag 19 april kl 10.00 "Värmland i konsten" och "Värmlands historia i fickformat"

2018-04-10 2:21

PRESSINBJUDAN TID: torsdag 19 april kl 10.00 ​PLATS: Värmlands Museum Två egenproducerade utställningar med konst och föremål ur Värmlands Museums egna samlingar.

• ​Fönsterrenoveringens dag: en dag för hela Sverige den 30 maj

2018-03-21 1:34

Varje dag ersätts vackra gamla fönster av högsta kvalitet helt i onödan. Som ett hållbart alternativ till fönsterbyten introducerar nu Sveriges Länsmuseer, Svenska byggnadsvårdsföreningen och Riksantikvarieämbetet Fönsterrenoveringens dag.

• "We have a dream" med Sundstagymnasiets estetelever

2018-03-8 1:29

Lördag 10 mars intar Sundstagymnasiets estetelever Värmlands Museum och presenterar sin version av temat i den pågående utställningen ”We have a dream”.

• ​Välkomna på pressvisning av WE HAVE A DREAM ​ - En utställning om mod, medmänsklighet och människans rättigheter TID: torsdag 15 februari kl 10.00 PLATS: Värmlands Museum

2018-02-12 9:05

​Välkomna på pressvisning av WE HAVE A DREAM En utställning om mod, medmänsklighet och människans rättigheter TID: torsdag 15 februari kl 10.00 ​PLATS: Värmlands Museum Fotograf Albert Wiking medverkar.

• Avsiktsförklaring om Finnskogen som världsarv

2017-12-19 1:16

​"Kan Hälsingegårdarna - kan vi" Det anser landshövding Kenneth Johansson som initierat en avsiktsförklaring om att göra Finnskogen till världsarv. Avsiktsförklaringen har nu skrivits under av sju aktörer i Värmland, varav Värmlands Museum är en.

• ​Frihet, jämlikhet, reformation – 500 år med Luther

2017-11-30 9:30

Onsdag 6 december kommer kulturjournalisten, författaren och tillträdande politiske redaktören på Dagens Nyheter Per Svensson till Värmlands Museum för att samtala med biskop Sören Dalevi om Martin Luther. Utgångspunkten för samtalet kommer att bli ”Frihet, jämlikhet, reformation – 500 år med Luther”, vilket även är titeln på Per Svenssons bok som nyligen gavs ut i utvidgad och reviderad upplaga.