Press

För pressbilder och logotyper besök vårt pressrum.

• ​Välkomna på pressvisning av WE HAVE A DREAM ​ - En utställning om mod, medmänsklighet och människans rättigheter TID: torsdag 15 februari kl 10.00 PLATS: Värmlands Museum

2018-02-12 9:05

​Välkomna på pressvisning av WE HAVE A DREAM En utställning om mod, medmänsklighet och människans rättigheter TID: torsdag 15 februari kl 10.00 ​PLATS: Värmlands Museum Fotograf Albert Wiking medverkar.

• Avsiktsförklaring om Finnskogen som världsarv

2017-12-19 1:16

​"Kan Hälsingegårdarna - kan vi" Det anser landshövding Kenneth Johansson som initierat en avsiktsförklaring om att göra Finnskogen till världsarv. Avsiktsförklaringen har nu skrivits under av sju aktörer i Värmland, varav Värmlands Museum är en.

• ​Frihet, jämlikhet, reformation – 500 år med Luther

2017-11-30 9:30

Onsdag 6 december kommer kulturjournalisten, författaren och tillträdande politiske redaktören på Dagens Nyheter Per Svensson till Värmlands Museum för att samtala med biskop Sören Dalevi om Martin Luther. Utgångspunkten för samtalet kommer att bli ”Frihet, jämlikhet, reformation – 500 år med Luther”, vilket även är titeln på Per Svenssons bok som nyligen gavs ut i utvidgad och reviderad upplaga.

• Ombyggnaden av Värmlands Museum blir av

2017-10-25 1:25

Nu startar den planerade ombyggnaden av Värmlands Museum i Karlstad. Igår fattade Landstingsstyrelsen ett investeringsbeslut om 87 miljoner för den planerade ombyggnaden av museet. Syftet med ombyggnaden är framförallt att tillgodose krav på tillgänglighet, säkerhet och klimatstyrning. Det nya ombyggda museet väntas öppna sommaren 2019, bland annat med helt nya utställningar om Värmlands historia.

• Värmlands Museum flyttar till Sunne

2017-10-19 6:36

23 - 30 oktober besöker Värmlands Museum Sunne med delar av verksamheten. Museets expertis inom historia, förhistoria och bebyggelse vill lära sig mer om trakten samt träffa sunneborna för att samla in och berätta om ny kunskap kring vårt län.

• Pressinbjudan: Det dolda arvet - Martin Luther och Sverige | torsdag 12 oktober kl 10.00 på Värmlands Museum

2017-10-10 7:08

Välkomna på pressvisning av Det dolda arvet TID: torsdag 12 oktober kl 10.00 ​PLATS: Värmlands Museum Med anledning av femhundraårsminnet av reformationens begynnelse år 1517 visar Värmlands Museum den egenproducerade utställningen Det dolda arvet – Martin Luther och Sverige.

• När kriget flyttade till din dator Cyberhoten idag och imorgon - Vad händer i t ex Transportstyrelsen?

2017-09-27 6:15

Välkomna till pressträff med Björn von Sydow, ordförande i Försvarsberedningen och vice ordförande i Konstitutionsutskottet TID: Onsdag 4 oktober kl 17.00 PLATS: Värmlands Museum Offentlig föreläsning hålls kl 17.30 på Värmlands Museum. Fri entré.

• Pressinbjudan: JH Engström – CRASH​ | torsdag 7 september kl 11.00 på Värmlands Museum

2017-08-23 7:30

​Välkommen på pressvisning av JH Engström – CRASH ​8.9 – 7.1 2018 Värmlands Museum TID: torsdag 7 september kl 11.00 ​PLATS: Värmlands Museum Utställningen CRASH samlar flera av JH Engström senaste arbeten. Verken består av både stillbild och rörlig bild. Utställningstiteln CRASH har hämtats från boken med samma namn som släpps i samband med öppning av utställningen på Värmlands Museum.

• Säsongsavslutning i Långban - Kvinnans roll vid gruvorna genom historien

2017-08-22 1:58

I morgon och på lördag kan besökare i Långban gruv- och kulturby följa med vår guide Lillian Höjd på en guidad tur om kvinnans roll vid gruvorna genom historien.

• Dykarnas dag i Långban

2017-08-17 12:24

Lördag 26 augusti arrangeras Dykarnas dag i Långban gruv- och kulturby. En heldag ägnad åt de numera vattenfyllda gruvorna djupt ner under jorden. Under dagen visar Långban Dyksällskap tillsammans med flera upp sin verksamhet i de gamla gruvorna dit dykare från hela världen kommer för att få uppleva gruvdykning när den är som bäst. Det blir bland annat föreläsning, aktiviteter och filmvisning.

• Pressinbjudan: Sommarens utställning Pukharens värld | Torsdag 8 juni kl 11.00, Torsby Finnskogscentrum

2017-06-1 12:28

​Välkommen på pressvisning av sommarens utställning Pukharens värld - Bland väsen och varsel i finnskogen, 1 juni – 31 augusti TID: torsdag 8 juni kl 11.00 PLATS: Torsby Finnskogscentrum, Lekvattnet Tiden är 1700-talet, när magi, trolldom, häxeri med mera var en genomsyrande del av livsvillkoren för alla samhällsklasser.

• Välkomna på pressvisning av Vi är samlare på Värmlands Museum

2017-05-30 6:57

Välkomna på pressvisning av sommarens stora utställning ​Vi är samlare 3 juni 2017 – 20 augusti 2017, Värmlands Museum TID: Torsdag 1 juni kl 10.00 PLATS: Värmlands Museum Samlande har fascinerat människor i alla tider, men föremålen man samlat på har varierat. Utställningen Vi är samlare fokuserar på dagens samlare. Vad är det för saker man samlar på? Hur samlar man? Varför samlar man?