Press

För pressbilder och logotyper besök vårt pressrum.

• Live på museet - tre fredagar under våren

2020-01-13 8:58

Nino Ramsby, Annika Thörnquist och Anders Lundin gör konserter i Värmlands Museums hörsal under våren. Bokning av biljetter sker via ticketmaster.se och hos Scalateatern i Karlstad. Vid frågor kontakta,​ ​Christopher Grahn, programkoordinator Värmlands Museum, 054-701 99 77.

• ​De sista vittnesmålen från Förintelsen

2019-12-17 11:57

Värmlands Museum visar de sista vittnesmålen av överlevande från Förintelsen i utställningen Speaking Memories - Förintelsens sista vittnen. Utställningen visas på Värmlands Museum i Karlstad 24 januari till 24 maj 2020. Välkomna på pressvisning Torsdag 23 januari kl 10 på Värmlands Museum.

• Altartavlan Paradiset visas i Karlstad

2019-12-11 4:33

På lördag öppnar Elisabeth Ohlson Wallins utställning id:TRANS på Värmlands Museum i Karlstad. Det står nu klart att en replik av altartavlan Paradiset kommer att visas som en del i utställningen.

• Ny utställning: id:TRANS – Från Kung Kristina till idag

2019-12-6 7:30

Välkomna på pressvisning TID: torsdag 12 december kl 10 PLATS: Värmlands Museum Bildkonstnären Elisabeth Ohlson Wallin är tillbaka på Värmlands Museum. Förra gången 2008 var hon aktuell med en utställning om hatbrott mot homosexuella, den här gången är det transpersoner som står i fokus i den uppmärksammade utställningen id:TRANS.

• Grundfinansieringen måste öka

2019-11-25 10:25

DEBATT Länsmuseernas samarbetsråd träffar kulturminister Amanda Lind den 25 november för fortsatta samtal och kommer då framföra hur angeläget det är att staten arbetar fram en tydlig strategi för de regionala museerna. Samarbetsrådet föreslår att regeringen bör ge Myndigheten för kulturanalys i uppdrag att analysera länsmuseernas situation och framtidsutsikter.

• ​EPA Sverige på besök i Sveriges riksdag

2019-11-5 2:06

Den 6 november står Värmlands Museum tillsammans med riksdagsledamoten Lars Mejern Larsson värd för ett frukostmöte i Sverige riksdag. Lars Sjöqvist, Värmlands Museum berättar om varför Värmlands Museum visar utställningar med dokumentärt foto. Fotografen Benjamin Nørskov berättar om fotoprojektet som startade i Värmland, arbetet bakom bilderna och mötet med en ung generation EPA-förare.

• Utvisade diplomaten Kalle Kniivilä föreläser om hotet från Putins Ryssland

2019-11-5 1:18

Författaren, journalisten och f.d. diplomaten Kalle Kniivilä kommer till Värmlands Museum i Karlstad, onsdag 6 november kl 18, för ett föredrag i hörsalen under rubriken ”Är Putins Ryssland ett hot?”. Föreläsaren finns tillgänglig för en ev. intervju på Värmlands Museum från kl. 16.30 på onsdagen.

• Klart med ny utställningschef

2019-10-8 9:08

Karin Åberg Waern rekryteras som ny utställningschef till Värmlands Museum. Hon har tidigare varit publik chef på ArkDes, och har mångårig erfarenhet av utställningar och pedagogik från olika museer, bland annat Arkdes, Nationalmuseum och Göteborgs konstmuseum. Hon har även stor erfarenhet av internationellt samarbete bland annat som projektchef för nordiska paviljongen på Venedigbiennalen 2016.

• Höstsalongen 100 år - Välkomna på pressvisning torsdag 10 oktober kl 10, Värmlands Museum

2019-10-4 10:19

Välkomna på pressvisning av Höstsalongen 2019, som arrangeras av Värmlands Konstförening och Värmlands Konstnärsförbund, i samarbete med Värmlands Museum. TID: torsdag 10 oktober kl 10.00 PLATS: Värmlands Museum i Karlstad

• Helge Kjellin-stipendiet 2019 tilldelas Larseric Vänerlöf

2019-10-3 7:03

Värmlands Museiförening har den stora glädjen att tilldela Larseric Vänerlöf Helge Kjellin-stipendiet för 2019. Ceremonin äger rum onsdag den 9 oktober kl 18 på Värmlands Museum i Karlstad. Programmet innehåller ett samtal med stipendiaten, bildvisning och musik.

• Fotoutställning skildrar pappor i Zambia

2019-10-1 12:03

​Varmt välkommen på vernissage för utställningen Zambian Dads. Fotoutställningen, som är ett svar på svenske fotografen Johan Bävmans utställning ”Swedish Dads”, skildrar pappor i Zambia som valt att ta en aktiv föräldraroll.

• En välbesökt sommar för nya museet

2019-09-9 1:53

Det har varit en mycket bra besökssommar för Värmlands Museum i Karlstad. 80 651 besökare strömmade till museet på Sandgrundsudden under sommarmånaderna juni, juli och augusti.