Press

För pressbilder och logotyper besök vårt pressrum.

• Naim Josefis stålklänningar visas i Långban

2018-05-22 7:04

Sommarens utställning i Långbans gruv- och kulturby visar modedesignern Naim Josefis klänningar av stål. Avsikten är att klänningarnas material ska få besökaren att lyfta blicken och upptäcka stålets användningsområden på ett nytt sätt. ​- Stål är inget nytt material som behöver upptäckas, vår uppgift är bara att hjälpa nästkommande generation att hitta det, säger Naim Josefi.

• "När andan väcker gömda minnen" - Ove Harder Finseth på von Echstedtska gården

2018-05-21 5:30

Välkomna på pressvisning av sommarens utställning på von Echstedtska gården! TID: Torsdag 24 maj kl 14.00 PLATS: von Echstedtska gården, Västra Smedbyn, Kila i Värmland En platsspecifik utställning med Ove Harder Finseth, en av Norges främsta modedesigners med en profilerad kundkrets däribland den norska kronprinsessan Mette-Marit, vars brudklänning han skapade 2001.

• Finissage och sista dagen för uppskattade utställningen WE HAVE A DREAM

2018-04-27 1:06

​PRESSINBJUDAN Finissage och sista dagen för uppskattade utställningen WE HAVE A DREAM När? Söndag den 29 april Var? Värmlands Museum kl. 13.00 ”Hur man kommer in i Pentagon med ett SL- kort!” – Oscar Edlund kl. 14.00 Vi firar Internationella dansdagen med dansgestaltningar utifrån ”We have a dream”

• Välkomna på pressvisning! Torsdag 19 april kl 10.00 "Värmland i konsten" och "Värmlands historia i fickformat"

2018-04-10 2:21

PRESSINBJUDAN TID: torsdag 19 april kl 10.00 ​PLATS: Värmlands Museum Två egenproducerade utställningar med konst och föremål ur Värmlands Museums egna samlingar.

• ​Fönsterrenoveringens dag: en dag för hela Sverige den 30 maj

2018-03-21 1:34

Varje dag ersätts vackra gamla fönster av högsta kvalitet helt i onödan. Som ett hållbart alternativ till fönsterbyten introducerar nu Sveriges Länsmuseer, Svenska byggnadsvårdsföreningen och Riksantikvarieämbetet Fönsterrenoveringens dag.

• "We have a dream" med Sundstagymnasiets estetelever

2018-03-8 1:29

Lördag 10 mars intar Sundstagymnasiets estetelever Värmlands Museum och presenterar sin version av temat i den pågående utställningen ”We have a dream”.

• ​Välkomna på pressvisning av WE HAVE A DREAM ​ - En utställning om mod, medmänsklighet och människans rättigheter TID: torsdag 15 februari kl 10.00 PLATS: Värmlands Museum

2018-02-12 9:05

​Välkomna på pressvisning av WE HAVE A DREAM En utställning om mod, medmänsklighet och människans rättigheter TID: torsdag 15 februari kl 10.00 ​PLATS: Värmlands Museum Fotograf Albert Wiking medverkar.

• Avsiktsförklaring om Finnskogen som världsarv

2017-12-19 1:16

​"Kan Hälsingegårdarna - kan vi" Det anser landshövding Kenneth Johansson som initierat en avsiktsförklaring om att göra Finnskogen till världsarv. Avsiktsförklaringen har nu skrivits under av sju aktörer i Värmland, varav Värmlands Museum är en.

• ​Frihet, jämlikhet, reformation – 500 år med Luther

2017-11-30 9:30

Onsdag 6 december kommer kulturjournalisten, författaren och tillträdande politiske redaktören på Dagens Nyheter Per Svensson till Värmlands Museum för att samtala med biskop Sören Dalevi om Martin Luther. Utgångspunkten för samtalet kommer att bli ”Frihet, jämlikhet, reformation – 500 år med Luther”, vilket även är titeln på Per Svenssons bok som nyligen gavs ut i utvidgad och reviderad upplaga.

• Ombyggnaden av Värmlands Museum blir av

2017-10-25 1:25

Nu startar den planerade ombyggnaden av Värmlands Museum i Karlstad. Igår fattade Landstingsstyrelsen ett investeringsbeslut om 87 miljoner för den planerade ombyggnaden av museet. Syftet med ombyggnaden är framförallt att tillgodose krav på tillgänglighet, säkerhet och klimatstyrning. Det nya ombyggda museet väntas öppna sommaren 2019, bland annat med helt nya utställningar om Värmlands historia.

• Värmlands Museum flyttar till Sunne

2017-10-19 6:36

23 - 30 oktober besöker Värmlands Museum Sunne med delar av verksamheten. Museets expertis inom historia, förhistoria och bebyggelse vill lära sig mer om trakten samt träffa sunneborna för att samla in och berätta om ny kunskap kring vårt län.

• Pressinbjudan: Det dolda arvet - Martin Luther och Sverige | torsdag 12 oktober kl 10.00 på Värmlands Museum

2017-10-10 7:08

Välkomna på pressvisning av Det dolda arvet TID: torsdag 12 oktober kl 10.00 ​PLATS: Värmlands Museum Med anledning av femhundraårsminnet av reformationens begynnelse år 1517 visar Värmlands Museum den egenproducerade utställningen Det dolda arvet – Martin Luther och Sverige.