Press

För pressbilder och logotyper besök vårt pressrum.

• ​Värmlands Museum stänger tillfälligt

2020-11-12 2:35

Under perioden 13 november till 10 december 2020 håller Värmlands Museum tillfälligt stängt. Detta med anledning av de skärpta allmänna råd som nu införs i Värmland med anledning av den ökade smittspridningen av Covid-19.

• En värmländsk litteraturhistoria – nu släpps första delen

2020-11-12 7:15

Det börjar i urtiden med myter och skrönor och fortsätter med de gamla runstenarna. Berättelsen om framväxten av det värmländska landskapet i litteraturen fortsätter över 1600-talet, 1700-talet och 1800-talet, för att landa i tiden runt Lagerlöf, Fröding, Stjärne, fram till 1940-talet. Nu har En värmländsk litteraturhistoria del I kommit från tryckpressarna och utgör Värmlands museums årsbok 2020.

• ​The Tallest Man on Earth till Värmlands Museum i december

2020-10-28 8:44

I december kommer The Tallest Man on Earth till Karlstad för en kraftfull, intim, helt unik musikupplevelse bland Dorothea Langes fotografier på Värmlands Museum. Konserterna äger rum den 4 och 5 december och biljetterna släpps måndag 2 november kl 10.

• ​The Tallest Man on Earth live at Värmlands Museum in December

2020-10-28 8:42

The Tallest Man on Earth will come to Värmlands Museum, Karlstad in December for an exclusive, intense and intimate music experience surrounded by Dorothea Lange's photographs. The concerts take place on the 4th and 5th of December and tickets will be released on Monday, November 2nd at 10 am.

• Utställning belyser samband mellan svält och konflikter

2020-10-14 8:52

Där det finns konflikter, finns det svält. Där det finns svält, finns konflikter. Trots enorma framsteg i att avskaffa svält under det senaste decenniet, har den återigen ökat i världen. Nobels fredspristagare 2020, FN:s livsmedelsprogram – World Food Programme (WFP), har tagit fram utställningen Faces of Hunger and Conflict, som visas på Värmlands Museum i Karlstad från och med den 14 oktober.

• Ny restauratör till John Ericsson-gården i Långban

2020-10-9 8:07

Det står nu klart att det är Matthieu Oubre och Sebastian Forsström från Filipstad som kommer driva restaurangen i Långbans gruv- och kulturby. Förra veckan tecknades avtal mellan deras företag och Värmlands Industriminnesförening, som äger och förvaltar fastigheterna på Långban.

• Stort intresse när Observatoriet visas nu på lördag

2020-09-24 8:47

Under Karlstads kulturmånad och som en del i det nationella arrangemanget Astronomins dag och natt låser vi upp dörren till det tidigare Observatoriet i Gamla Gymnasiet i Karlstad. Värmlands Museum och Statens fastighetsverk bjuder in till visning.

• ​En dag i Apelgården

2020-09-17 9:29

Lördag 19 september kl. 11–16 von Echstedtska gården, Kila Fri entré. Arrangemanget är anpassat efter gällande Corona-restriktioner.

• Färgklang och formstyrka

2020-08-26 6:15

1900-talskonst med modernismens mest erkända svenska konstnärer står i fokus när utställningen med Marja och Rune Wiréns samling öppnar på Värmlands museum den 2 september. ​Välkomna på pressvisning TID: Tisdag 1 september kl 11.00 PLATS: Värmlands Museum, Sandgrundsudden i Karlstad

• Dammoln och drömmar i ny utställning på Värmlands Museum

2020-08-24 6:05

Värmlands Museum öppnar ny utställning med dokumentärt foto. Det är en utställning med Dorothea Langes bilder från den amerikanska landsbygden under den stora depressionen på 1930-talet. En tid med många paralleller till dagens världsläge. Trots en ekonomi körd i botten, massarbetslöshet, miljöproblem och nattsvart framtidstro, kämpade människorna vidare och skapade en ny framtid åt sig själva.

• Dokumentärt foto i tider av förändring

2020-06-30 8:00

​Värmlands Museum visar i sommar en av Sveriges främsta dokumentärfotografer genom tiderna, som skildrat människor och det svenska landskapets karga skönhet i tider av stor förändring. Utställningen Och tiden blir… ett förunderligt ting öppnar i Karlstad den 1 juli.

• Nu öppnar Värmlands Museum igen

2020-06-30 6:27

Efter en minst sagt annorlunda vår öppnar nu dörrarna till Värmlands Museum igen. Den 1 juli går det åter igen att besöka museet på Sandgrundsudden i Karlstad – om än med ett delvis anpassat utbud.