Långban gruv- och kulturby

Sommaröppet 8 juni – 25 augusti 2019

Mån–fre 10–17, lör–sön 11–17

Midsommarafton STÄNGT

Välkommen till en av världens mineralartrikaste platser. För 1,8 miljarder år sedan bildades dessa mineral, men det skulle dröja ända fram 1500-talet innan man började bryta järnmalm. I början av 1970-talet tystnade dock gruvdriften för gott. Gruvbyn lever däremot än idag med sina byggnader, mineralsamlingar, utställningar, vackra natur, spännande historier och minnen som har sitt ursprung i tidernas begynnelse. Du som besökare finner här en uppsjö av aktiviteter, vacker natur och möjligheter till både god mat och en god natts sömn.  Välkommen!

När du kör från Karlstad/Kristinehamn, följ väg 63/64 mot Filipstad. Fortsätt mot Hällefors i cirka en mil. Sväng vänster in på väg 26 mot Mora Lesjöfors. Efter cirka en mil är du framme.


Hyttbacken, 682 92 Filipstad | Under säsong: 0590-221 15 | Övrig tid: 054- 701 19 46 | langban@varmlandsmuseum.se

Vill du jobba på något av våra besöksmål i sommar?

Vi söker dig som är intresserad av att skaffa dig erfarenhet inom besöksnäringen genom säsongsjobb på någon av våra tre besöksmål ute i länet. Ansök senast 1 april!

Läs mer

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Värmlands Museum, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att informera dig om nyheter och uppdateringar om vår verksamhet, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra vår verksamhet.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande museet@varmlandsmuseum.se.

Värmlands Museum förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR