Torsby Finnskogscentrum

Ett besökscentrum och mötesplats med det skogsfinska kulturarvet i fokus. Genom oss kommer du att möta en bit unik nordisk historia och speciella människoöden. I vår utställnings- och museiverksamhet belyser vi de finska nybyggarnas arv, men också andra grupper som bodde i och formade det gränslösa nordiska skogslandskapet.

Öppettider 1 juni–31 augusti:

Alla dagar 11–17
Midsommarafton stängt

Guidade visningar varje dag

Under sommaren erbjuder vi dagligen guidade visningar. Visningarna startar klockan 14.00 och ingår i ordinarie entré. Anmälan sker i receptionen.

Vandring längs Karmenpolku varje onsdag

Följ med på en vandring längs naturstigen Karmenpolku (ca 1 km), till hembygdsgården Karmenkynna. Varje onsdag med start kl 11.00, vid Torsby Finnskogscentrum. Längd ca 1 timme. Förboka biljetter via Tickster.com.

01 jun 2024 – 18 aug 2024

Lin för livet

Torsby Finnskogscentrum

 

Värmlands Museum med Torsby Finnskogscentrum är värd för projektet Finnskogen – Vägen till världsarv som jobbar för att Finnskogen ska ta plats på UNESCOs världsarvslista. Arbetet bedrivs som ett projekt med pengar från Länsstyrelsen i Värmland, Region Värmland, Torsby kommun, Helmiastiftelsen med flera. Vi började på allvar hösten 2018 och det brukar ta ungefär tio, femton år för en ansökan att gå igenom, om den har allt som krävs.

Mer om vägen till världsarv.