Lör 28 okt - Sön 26 nov

Rundgång

Den 28 oktober klockan 10.00 slår Rundgång upp portarna i Mitt i City-gallerian i Karlstad! Värmlands Museum deltar och visar upp ett handplockat sortiment från museibutiken med temat återbruk.

Rundgång är en cirkulär popup som under två fullspäckade månader kommer samla framtidens varor och tjänster under ett och samma tak. Det kommer också bubbla av events, workshops och andra smartheter.

Vad visar vi?

Mottainai – bruk och återbruk” är ett livsstilskoncept som just nu visas på museet och som handlar om att värdesätta och återanvända med hållbara metoder och kopplingar till Värmlands kulturhistoria och japanska lagningstekniker.

I museibutiken lyfter vi plagg och föremål från tre svenska företag som på olika sätt arbetar hållbart och inspirerande; Dye for Indigo, Alice Fine och Remake. Läs mer om Mottainai – Bruk och återbruk här Mottainai – Bruk och återbruk.

Cirkulära gallerior: Framtidens hållbara handelsplats

Nu lever vi i en tid då världen känner av en böljande kreativ energi. Länder runt om i världen har satt ambitiösa klimatmål, och cirkulära gallerior är en nyckelkomponent för att nå dessa mål. EU:s direktiv om avfallshierarkin har också kastat ljus över detta område och styr hur vårt avfall hanteras.

I Sverige har detta koncept tagit fart med full kraft. Förutom Retuna i Eskilstuna har Restore i Härnösand, Circuit i Sundsvall och Revolt i Umeå redan visat vägen. Ännu fler spännande cirkulära gallerior är på ritbordet runtom i landet. Även det anrika varuhuset LaFayette i Paris har tagit steget in i framtiden med en hel avdelning dedikerad till cirkulära koncept. Framtiden är här!

Arrangörer

Rundgång drivs av Karlstads kommun, Karlstads Energi AB och Mitt i City i samarbete med Karlstads Universitet, Innovation Park och Coompanion Värmland. Rundgång är en del av satsningen Klimatneutrala Karlstad 2030 som finansieras av Viable Cities.