Aktuella program och medlemsbrev

2021

Vid arrangemang krävs ingen föranmälan. Du får gärna ta med dig dina vänner! Din vän betalar ett ordinarie museibesök, 100:- och har samma kväll tillgång till pågående utställningar. Museiföreningens medlemmar har vid våra program 10 % rabatt på allt i museibutiken mot uppvisande av medlemskort.

Medlemsbrev

December 2021

Bäste Museivän!

Tack för att du stödjer muséet med ditt medlemskap i Värmlands Museiförening!

Snart är detta år till ända. Ännu kan vi inte andas ut vad gäller coronapanpemin och dess konsekvenser. Men trots allt har vi under hösten kunnat träffas på museet för att ta del av spännande utställningar och intressanta program.

Värmlands Bokfestival genomfördes i november och några av oss i styrelsen fick då möjlighet att träffa er medlemmar där och dela ut årsboken, En Värmländsk litteraturhistoria, del II.

Den 27 november invigdes utställningen Ord om Värmland på Värmlands Museum. I samband med detta delade vi ut ett stipendium till Helge Kjellins minne postumt till Dag Nordmark, professor emeritus i litteraturvetenskap vid Karlstads universitet och huvudredaktör för En Värmländsk litteraturhistoria. ”Dag Nordmark personifierade vetenskaplig kunskap lika väl som folkbildariver” (ur motiveringen).

Under hösten har museiföreningen bjudit in till museiträffar i september, oktober och december. Följande program är hittills klart för vårens museiträffar på Värmlands Museum i Karlstad:

19 januari kl 18

Helene Blomqvist, docent i litteraturvetenskap vid Karlstads universitet talar om Att skriva fram ett landskap. Litterära gestaltningar från Olaus Magnus till Marit Kapla

9 februari kl 18

Hans Olsson, arkeolog vid Värmlands Museum, berättar om senaste utgrävningarna på Lurö

23 mars kl 18

Fiffi Myrström konstintendent vid Värmlands Museum, visar den ny-gamla konstbasutställningen i Cyrillushuset

Ditt stöd till föreningen är viktigt! Om du vill engagera dig på annat sätt, hör gärna av dig till oss i styrelsen. Vi ser fram mot att träffa dig på museet under kommande år. Till dess önskar vi en riktigt God jul och ett Gott Nytt År!

Till sist en påminnelse…

Glöm inte att meddela förändringar av adress eller e-post. Du kan göra det till Susanne Alexandersson, 054 701918 eller via mejl susanne.alexandersson@varmlandsmuseum.se

Tack för i år och varmt välkomna till nästa års aktiviteter!

Årsmöte

Protokoll Årsmöte Värmlands Museiförening 2021