Aktuella program och medlemsbrev

Vid arrangemang krävs ingen föranmälan. Du får gärna ta med dig dina vänner! Din vän betalar ett ordinarie museibesök, 100:- och har samma kväll tillgång till pågående utställningar. Museiföreningens medlemmar har vid våra program 10 % rabatt på allt i museibutiken mot uppvisande av medlemskort.

Värmlands Museiförening Årsmötesprotokoll 2023

Museiföreningens program på Värmlands Museum

Hösten 2023

2 september

Kulturresa Hammarö – En spännande tidsresa i vacker miljö

13 september, 18.00, Värmlands Museum

Kultur och hälsa – konst i offentliga rum.
Maria Andrén, konstansvarig på Region Värmland

I ett viktigt och växande kunskapsfält, kultur och hälsa, arbetar Region Värmlands konstenhet med den offentliga konstens roll och funktioner. I stort och smått tillgängliggör vi upplevelser av konst. Hälsa är ett vitt begrepp som inte enbart handlar om frånvaro av sjukdom, utan också om olika former av välbefinnande och livskvalitet. Vårt mål är att patienter, medarbetare och besökare, alla medborgare på olika sätt ska ges möjlighet att ta del av konstens hälsofrämjande potential.

7 oktober (obs, lördag) 13.00, Värmlands Museum

Rysslands olagliga anfallskrig mot Ukraina påverkar allt – kultur, idrott, det mänskliga umgänget. Hur påverkas vardagen och vänskapen när ditt hemland befinner sig i krig med vännens hemland?

Medverkande: Svetlana Vall och Ludmila Kompaniets
Moderator: Hans Lödén

I samarrangemang med Bättre snacka än slåss.

8 november, 18.00, Värmlands Museum

Kulturarvifieringar av kalla kriget
Fredrik Krohn Andersson, lektor i konstvetenskap, Karlstads universitet

Det förflutna används ständigt för att ge mening åt nuet. I forskningsprojektet I kalla krigets spår har framväxten av ett nytt svenskt militärt kulturarv undersökts. Där visas hur minnen och lämningar från en tid fylld av rädsla och säkerhetspolitiska spänningar får nya innebörder när bunkrar och nedlagda militäranläggningar omvandlas till museer, lyxbostäder och spännande besöksmål.

17-18 november, Värmlands Bokfestival på Nöjesfabriken


Mer information om samtliga arrangemang finns på varmlandsmuseum.se Som medlem i Värmlands Museiförening kan du också delta i visningar och andra arrangemang på museet.

Läs mer om vad som är på gång på Värmlands Museum i Evenemangskalendern.