Aktuella program och medlemsbrev

Vid arrangemang krävs ingen föranmälan. Du får gärna ta med dig dina vänner! Din vän betalar ett ordinarie museibesök, 100:- och har samma kväll tillgång till pågående utställningar. Museiföreningens medlemmar har vid våra program 10 % rabatt på allt i museibutiken mot uppvisande av medlemskort.

Medlemsbrev Värmlands Museiförening

Värmlands Museiförening januari 2023

God fortsättning på det nya året!

Välkommen till ett nytt år med spännande föreläsningar och utställningar på Värmlands Museum! Till dig som är ny medlem vill vi rikta ett särskilt välkommen och en önskan att du ska få ut mycket av ditt medlemskap.

I detta mail bifogar vi ett program för våren. Samtliga program ingår i ditt medlemskap, men du har utöver dessa möjlighet att delta i visningar och andra program där enbart årskort krävs.

Om du ännu inte har hämtat ut ditt årskort, kan du göra det i museets reception. Årskortet ger också fri entré till museets filialer: von Echstedtska gården (öppet 27maj-17 sept), Torsby Finnskogscentrum,(öppet 1 juni-31 aug)  Långbans gruvby (öppet 10 juni-20 aug) och Lesjöfors museum (sommarens öppettider ännu ej klara).

En annan medlemsförmån är att du i samband med museiträffarna kan handla i museibutiken med 10% rabatt.

Under sensommar/tidig höst kommer Museiföreningen att, efter ett par års uppehåll, anordna en kulturresa till självkostnadspris. Tid och resmål meddelas senare under våren.

Årsmötet kommer preliminärt att äga rum den 31 maj. Kallelse skickas ut via brev någon vecka innan.

Till sist en påminnelse…

Glöm inte att meddela förändringar av adress eller e-post. Du kan göra det till Susanne Alexandersson, 054 701918 eller via mejl susanne.alexandersson@varmlandsmuseum.se

Välkommen till ett nytt spännande år!

Styrelsen

Årsmöte

Protokoll Årsmöte Värmlands Museiförening 2022

Museiföreningens program på Värmlands Museum

Våren 2023

18 januari 18.00

Museiträff: I vått och torrt

Vad var så speciellt med Orrholmen ”den vita staden”? Och vad hände egentligen i Cyrillushuset som var stängt under drygt ett år p g a en vattenskada? Byggnadsantikvarie Lena Thor låter oss följa med bakom kulisserna.

Med anknytning till årsboken 2022 ges en serie föreläsningar:

25 januari 18.30

Arkeologiska lämningar i Värmland

Johan Richardson, arkeolog vid Värmlands Museum

8 februari 18.30

Vad gömmer sig på Lurö?

Hans Olsson, arkeolog vid Värmlands Museum

22 februari 17.30 och 18.30

När cirkeln sluts

17.30 Visning av utställningen med konstintendent Fiffi Myrström och konstnären Jonas Liveröd

18.30 Föreläsning Allting, Överallt, Alltid: En afton med Jonas Liveröd

Detta blir en afton full av egensinniga visioner och upptäckarlusta där Liveröd kanske också bjuder på historier om begravningsrobotar och trancetillstånd från den långa researchresa i Indonesien han precis återvänder ifrån.

8 mars 18.30

Sten i evinnerlig tid

Vad kan en sten berätta?

26 april 18.30

Jakten på värmländska sjöjungfrur

Vad gör en sjöjungfru i 1600-talets Karlstad?

19 april 18.00

Museiträff: När jag sjunger är jag frisk!

Musik- och bildterapi som hälsobefrämjande resurs i sjukvården. Alexandra Ullsten, fil dok. i musikvetenskap med inriktning musikterapi, berättar om hälsofrämjande behandlingar inom Region Värmland.

31 maj kl 17.00

Årsmöte

 

Mer information om samtliga arrangemang finns på varmlandsmuseum.se Som medlem i Värmlands Museiförening kan du också delta i visningar och andra arrangemang på museet.

Läs mer om vad som är på gång på Värmlands Museum i Evenemangskalendern.