Aktuella program och medlemsbrev

Vid arrangemang krävs ingen föranmälan. Du får gärna ta med dig dina vänner! Din vän betalar ett ordinarie museibesök, 120:- och har samma kväll tillgång till pågående utställningar. Museiföreningens medlemmar har vid våra program 10 % rabatt på allt i museibutiken mot uppvisande av medlemskort.

Värmlands Museiförening Årsmötesprotokoll 2023

Museiföreningens program på Värmlands Museum

Våren 2024

Tack för att Du stödjer Värmlands Museum med ditt medlemskap i Värmlands Museiförening! Vi hoppas att Du vill vara medlem även under 2024! Nedan presenterar vi vårens program. Håll gärna utkik på museets hemsida om eventuella ändringar.

17 januari kl 18 är Museiföreningens medlemmar välkomna att lyssna till Leif Stinnerbom och Sofia Wijkmark som talar om ”Att gestalta Selma”. Programmet arrangeras av Karlstads Humanistiska förening. (Tingvallakyrkan)

21 februari kl 18 presenteras 2024 års årsbok om den lettiske konstnären Jazeps Grosvalds. Dan Spegel, utställningsproducent på Värmlands Museum, berättar om konstnärens spännande men korta liv och hur 150 av hans verk hamnade på Värmlands Museum. (Hörsalen)

6 mars kl 17.30 visning av utställning med den iranske fotografen Hashem Shakeri och kl 18 Roya Mosleh, författare och redaktör för boken 55 starka kvinnor, samtalar om situationen för kvinnor i dagens Iran. (Hörsalen) (i samarbete med Fredrika Bremer-förbundet)

10 april kl 18. Katarina Plank, docent i religionsvetenskap vid Karlstads universitet föreläser om Österländska praktiker och nordiska kroppar.

Österländska metoder och praktiker blir allt vanligare, såsom yoga, meditation, tantra och akupunktur. De återfinns i både sekulära och religiösa sammanhang. ”Österniseringen av Väst” innefattar ett utbyte av både ideer och praktiker mellan öst och väst, som kommit att påverka områden som somatisk psykologi och utvecklingen av kroppsbaserda terapier. (Hörsalen)

Som vanligt får du som medlem 10% i museibutiken i samband med museiträffarna.

Ditt stöd till föreningen är viktigt! Om du vill engagera dig på annat sätt, hör gärna av dig till oss i styrelsen. Vi ser fram mot att träffa dig på museet under kommande år. Till dess önskar vi en riktigt God jul och ett Gott Nytt År!

Till sist en påminnelse…

Glöm inte att meddela förändringar av adress eller e-post. Du kan göra det till Susanne Alexandersson, 054 701918 eller via mejl susanne.alexandersson@varmlandsmuseum.se

Tack för i år och varmt välkomna till nästa års aktiviteter!

Styrelsen


Mer information om samtliga arrangemang finns på varmlandsmuseum.se Som medlem i Värmlands Museiförening kan du också delta i visningar och andra arrangemang på museet.

Läs mer om vad som är på gång på Värmlands Museum i Evenemangskalendern.