Aktuellt

Vecka 39 och 40 2016 finns Värmlands Museum på plats med verksamhet i Torsby och Sysslebäck. inom satsningen c/o ("care of").

Museet flyttar norrut


2016-09-23

logga_co-jpg

Värmlands Museum gör sin nionde utflykt ut i länet inom satsningen Värmlands Museum c/o (”care of”). Den här gången har det blivit dags att besöka Torsby kommun under vecka 39 och 40. Delar av museets verksamhet flyttar ut i länet och det anordnas bland annat programaktiviteter för allmänheten såsom berättarkvällar, föreläsningar och stadsvandring, liksom utställningar på biblioteken i Torsby och Sysslebäck, samt på Torsby Finnskogscentrum.

Museets medarbetare bjuder även in till dialoger och möten med föreningar, näringsliv, skola och det offentliga för att förmedla det senaste inom Värmlands historia samt samla in och dokumentera värmlänningarnas vardag. Förhoppningen är att kontakterna leder till att museets verksamhet kommer ännu närmre de lokala frågorna och ger ny kunskap om såväl historia som samtid i Torsby kommun. Ökad kunskap om varandra, kommun, lokalt föreningsliv och institution, främjar samverkan och regional utveckling. Satsningen är ett led i att museet på allvar ska vara hela länets museum.

Läs hela programmet för c/o Torsby

Kommuner som tidigare besökts: Storfors, Årjäng, Hammarö, Kristinehamn, Eda, Munkfors, Säffleoch Grums.

2017 besöker museet Sunne och Arvika.