Tips på andra besöksmål i närområdet…

Lesjöfors Museum – Ett arbetslivsmuseum utöver det vanliga, omtyckt av hela familjen och en gång valt till årets museum.

Magasin Katrin ligger på gångavstånd från John Ericssongården och visar om somrarna utställningar med internationell prägel.

Nordmarks gruvmuseum – visar 700 års utveckling på 700 m2 med huvudinriktning på bergsbruk. Museet omfattar 12 byggnader på ett 10 000 m2 stort område i närheten av Nordmarks kyrka.

Bjurbäckens bruksområde – Vackert och sevärt bruksområde som anlades 1602.

Storbrohyttan – En av Bergslagens ståtligaste hyttor där verksamheten startade 1589. Den sista tackjärnsblåsningen var 1920. Hyttan totalrenoverades i början på 60-talet och då iordningställdes en
besökshytta som bra beskriver hela kedjan från malm till färdigt tackjärn ur en masugn.

Rämmens Herrgård – Släkten Myhrman lät bygga Rämmens herrgård som stod färdig 1760. Inne i herrgården har det Myhrmanska förmaket bevarats i sin ursprunglighet med väggdekorationen i pompejansk stil och familjeporträtt. Skalden Esaias Tegnér var informator för familjen Herrgården är privatbostad men man kan boka en visning genom turistbyrån.

Bjurbäckens slussar & café – Naturskön kulturhistorisk miljö med populärt café längst farleden Filipstad-Karlskoga.

Big Hill Lodge (Storhöjden) – Café, restaurang och bar med ett utsiktstorn som ger en vacker utsikt över omgivningen.

Vill du får mer tips eller inspiration inför ditt besök kan du besöka visitfilipstad.se eller visitvarmland.se

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Värmlands Museum, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att informera dig om nyheter och uppdateringar om vår verksamhet, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra vår verksamhet.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande museet@varmlandsmuseum.se.

Värmlands Museum förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR