Fre 14 jul - Sön 13 aug

Broderibryderi

Under fyra sommarlovsveckor har sex ungdomar med ett brinnande intresse fått chansen att testa hur det är att arbeta professionellt med broderi.

Under Drömsommarjobbet Broderi 2023 har gruppen undersökt och format sin egen relation till landsskapssömmar. Med sina tolkningar har de utvecklat och producerat utställningen Broderibryderi! Uppdraget de fått är att inspireras av och skapa ett verk till en utställning på Värmland museum. För att gestalta sina idéer har de arbetat med design, material, storytelling och landskapssömmar.

Resultatet av deras inspiration och arbete visas i samarbete mellan Värmlands Museum, Region Värmland, KRAFT, Kulturrådet, Karlstad kommun och Wermland Opera.

Vernissage

Fredag 14 juli kl 13, Värmlands Museum. Fri entré.

Drömsommarjobbet

Drömsommarjobbet erbjuder unga i Värmland möjligheten att testa hur det är att jobba inom kulturområdet. Region Värmland initierade arbetet med sommarjobb för unga inom kulturområdet redan 1997 och inriktningarna har varierat något från år till år. Årets inriktningar är broderi, filmmanus, klassisk musik, dans och skrivande. Hundratals unga värmlänningar har deltagit under årens lopp. Flera av dem har vidareutbildat sig och fortsatt verka inom respektive kulturområde.

Är du nyfiken och vill söka Drömsommarjobbet nästa år?
Läs mer på regionvarmland.se/dromsommarjobbet