von Echstedtska gården


Sommaröppet 26 maj till 19 augusti 2018.

Endast öppet för förbokade gruppvisningar under september. (minst 10 pers á 70 kr)

Rustik elegans, symmetri och enkelhet, bibliska scener och högtidlig stramhet möter blommande måleri och kurviga rokokoben. På von Echstedtska gården utanför Säffle finns landets vackraste utedass med takmålningar från 1700-talet och en trädgård med magiska örter och 25 värmländska äppelsorter.


Västra Smedbyn, 661 94 Säffle | 054-701 19 00 el. 054-701 19 78
vone@varmlandsmuseum.se
GPS: X=6571467 Y=1324535

 Här är en förteckning över apelgårdens sorter

Redan i förstugan hälsas besökaren av ett par grenadjärer från Adolf Fredriks tid och i salen finns målningar med bibliska motiv.

Sommar vid von Echstedtska gården

Gården är kanske den märkligaste av Värmlands ännu bevarade äldre gårdar.  Den byggdes mellan 1762-1764 och har på utsidan en nästan karolinsk prägel; den strama låga manbyggnaden och de två par flyglarna. Men i det inre blommar rokokon. Du ser det i möblerna men kanske främst i de vackra väggmålningarna. Redan i förstugan hälsas besökaren av ett par grenadjärer från Adolf Fredriks tid och i salen finns målningar med bibliska motiv. Till och med hemlighuset har burleska dekorationer utan motsvarighet i landet.

Varje sommar arrangeras konstutställningar och ofta program inom konst, musik, kulturhistoria och trädgård.

I trädgården kan du njuta av dofterna i örtagården eller beundra träden i apelgården där vi enbart odlar värmländska äppelsorter. 

Avsluta gärna ditt besök med en kopp kaffe i vårt kafé och en liten tur i museibutiken.

Följ oss gärna på Facebook .