28 maj 2021 - 30 jun 2021

Kom närmare

Kyrkeruds folkhögskola

Kom närmare är Kyrkeruds folkhögskolas stora vårutställning som visas på 13 platser i nästan hela Värmland under perioden 28 maj–30 juni. Utställningen vill ge besökare en konstnärlig upplevelse utöver det vanliga och kan på Värmlands Museum ses såväl utifrån, genom fönstren mot Museiparken, som inne på museet.

Våga komma nära

”Vi har valt att kalla utställningen Kom närmare för att det är en fras vi sällan använder just nu. Du kan komma så nära du vill, det är tryggt och säkert med konst i ett fönster. Samtidigt som vi för första gången får sprida ut oss över hela Värmland och på så sätt komma närmare hela länet. Kom närmare för att se detaljer, kom närmare Kyrkeruds folkhögskola, kom närmare konsten, och kanske lite närmare ett slut på dessa konstiga tider”, säger Tilda Krantz, kursdeltagare.

Varje fönster kommer att ha ett unikt tema och ställer ut konstverk gjorda i olika tekniker; keramik, grafik och måleri. Här visas konstverk skapade av kursdeltagare under åren 2020 och 2021, en reflektion av en tid som kommer att dokumenteras i historieböckerna.

Visas i nästan hela Värmland

Utställningen kan ses i Årjäng, Charlottenberg, Arvika, Säffle, Torsby, Sunne, Kil, Karlstad, Forshaga, Munkfors, Hagfors, Filipstad och Storfors.

Här hittar du adress till utställningen på respektive ort. (extern länk)