01 jun 2019 - 26 jan 2020

Christian-Pontus Andersson

”Det var en stjärnklar natt. Duvorna flög med pojken över vackra skogar och böljande berg tills han slutligen föll i sömn.”

Christian-Pontus Andersson (1977) är född och uppvuxen i Brattfors, Värmland. Han utexaminerades från Konstfack, inriktning Glas och Keramik år 2007, sedan dess verksam i Stockholm.

Christian-Pontus arbetar storskalig såväl som småskaligt, med det materiella såväl som med det sinnliga. I utställningen på Värmlands Museum får vi ta del av hans känslovärld. Det är en utställning som lyfter rädslans olika ansikten och hur den manifesteras och tar sig i uttryck. I kontrast finns tryggheten och i utställningen får vi möta olika surrealistiska figurer i en sensuell synergi. Christian-Pontus Andersson utgår från historier och erfarenheter ur sitt eget förflutna. Olika möten som mellan barndom och den vuxna världen blir till form.

 

Föräldrarna finns med som trogna följeslagare på livets väg, men i utställningen visas även självporträtt, figurer och olika varelser. Flera av verken har en mytologisk karaktär, vilket för tankarna till sagor och myter. Att möta olika världar är ett sätt att förflytta sig mellan olika känslomässiga tillstånd. Det kan kännas skrämmande men också vilsamt och tryggt. Med humorn alltid närvarande har Christian-Pontus Anderssons skapat en utställning som är en källa för sinnlig inspiration.

Skrivet om Christian-Pontus Andersson:

I studion hos konstnären Christian-Pontus Andersson, 5 april 2014 Barnebys.se