Material att låna

Du vet väl om att det går att låna våra väskor och lådor kostnadsfritt i två veckor – för er undervisning?

Här kan du hitta information om vad de innehåller. De hämtas och lämnas på museet i Karlstad eller efter överenskommelse på någon av Värmlands Museums filialer ute i länet.

Kontakta museets pedagoger för att boka.

Forntidsväskorna

Upplev forntiden med alla sinnen. Med hjälp av våra väskor med föremål, bilder, kläder, mat och tips blir livet på forntiden mer levande. Det finns en väska om stenåldern och en om brons- och järnåldern.

Medeltidslådan

En studielåda som ger upplevelser för alla sinnen. Här finns kopior på medeltida föremål, litteratur, musik, kläder, kryddor m.m. som uppmuntrar till lärande genom lek och eget skapande.

Tidslådan

Hur lång var stenåldern? Vad menas med en generation? När levde mammutarna? Få grepp på tiden med hjälp av vår tidsväska.

Finnskogen på väg

I Värmland finns den bäst bevarade finnskogen i världen. Hur levde man här förr och hur lever vi här idag? Syskonen Matti och Sinikka kan berätta. Ni guidas genom folktro, mat, seder, byggnader och kan se och ta på råg, ull och näver.

Informationslåda om samer

Undersök och upptäck samernas historia, kultur och nutid. Lådan är producerad av Ájtte – Svenskt Fjäll- och Samemuseum.

Lärarbrev

Registrera din mailadress och få tips och idéer som du kan använda i din undervisning genom vårt lärarbrev. Du kommer få utskick om aktuella utställningar och skolprogram personliga inbjudningar till lärarkvällar och andra erbjudanden.

Skriv upp dig på Värmlands Museums lärarbrev här.