c/o Grums, 2014

 

Gubbröra

Karl-Erik Carlsson är nybliven pensionär med ett förflutet på bruket. Han bor ensam i en mexitegelvilla i Segmon och har blivit nykär i sin gitarr och ukulele som han spelade som ung. Tillsammans med sina nyvunna vänner i samma livssituation finner de gemenskap i musiken och spelar och uppträder som gruppen ”Gubbröra”. Höjdpunkten när de ses på måndagseftermiddagarna är att väga sig. Målet är att INTE tappa kilo. Karl-Erik står längst ut till höger på bilden.

Karl-Erik Carlsson längst till höger med gruppen ”Gubbröra”.

Ishallen, 07.10

Kl 07.10 torsdag morgon. Martin Blomqvist har packat alla prylar för kvällens resa o match i Falun. Han tar tag i morgonens städsysslor och dofterna av hockey pyser omkring i alla lokaler och korridorer i Billeruds hockeyarena. Blomqvist är lagets materialare och vaktmästare, jobbar heltid med de dagliga sysslorna som en elitsatsande hockeyklubb i Värmland ger.

I väntan på uppehållstillstånd

Ledeta är ensamstående tvåbarns mamma o bor på Järpegatan i Grums. Hennes barn trivs i skolan som ligger på gångavstånd, de tycker om fotboll och att pyssla. Men Ledeta har svårt att finna glädje i livet och är ofta ledsen o nedstämd. På onsdagar träffar hon sina vänner i mammagruppen och hon skulle gärna ha ett jobb. Det har gått sju år sedan hon flydde Etiopien via Sudan över Medelhavet. I sju år har hon och hennes svensktalande barn väntat på att få stanna permanent i Grums. Hennes son gråter när han tänker på att han kanske måste flytta till ett främmande land.

Ledeta är tvåbarnsmamma o bor på Järpegatan i Grums.