Kontakt

Långbans gruv- och kulturby

Mail: langban@varmlandsmuseum.se
Telefon: 0590-221 15 (under säsong)

Allmänna frågor om verksamheten och driften av Långban gruv- och kulturby besvaras av Värmlands Museums besöksmålsutvecklare, Daniel Olsson.

Bokning för grupper

Långban gruv- och kulturby är med sina unika platsegenskaper, historia och persongalleri ett perfekt besöksmål för ditt resebolag, förening, skola eller kompisgäng. Du kan välja mellan att gå den ordinarie guidningen som ger er en bra överblick över allt som hänt och händer på Långban eller gå någon av våra fördjupande temaguidningar. Till det kan du även välja att besöka våra utställningar.

Priser

Guidad visning 45–60 minuter (helgfri vardag kl 8–17) 1000 kr
Guidad visning 45–60 minuter (efter kl 17 och helger) 1500 kr
Introduktion 15–20 minuter 250 kr

Entréavgift tillkommer för alla över 25 år. För att undvika dubbelbokningar och trängsel måste större grupper alltid boka sitt besök, även om ni vill gå på egen hand.

Grupprabatt entréer

50–99 personer 5 procent rabatt
100–149 personer 10 procent rabatt
150–199 personer 15 procent rabatt
> 200 personer 20 procent rabatt

Boka gruppvisning

Kontakta Caroline Zreloff för bokning av gruppvisning på Långbans gruv- och kulturby.

Lokalhyra och evenemang

Långbans gruv- och kulturby har flertalet lokaler med stora möjligheter. Om du vill nyttja Långban för ett tillfälligt evenemang eller kurs som du arrangerar så finns alla möjligheter till detta. Kontakta Daniel Olsson eller Caroline Zreloff för mer information om lokaler och lämpliga platser på området.

Bokning för skolklasser

Museets pedagoger tar emot skolklasser för guidad visning och workshops. Läs om våra skolprogram som är framtagna utifrån kunskapsmålen i läroplanen och anpassade för olika årskurser. Kontakta gärna museets pedagoger för att diskutera ett upplägg för just er klass.

Läs mer om skolprogram här.