Hur påverkar coronakrisen dig?

Den globala pandemin har påverkat alla. Värmlands Museum samlar in berättelser där vanliga värmlänningar delar med sig av sina tankar och berättar hur just de påverkas av pandemin. Hur känns det att plötsligt tvingas begränsa sitt liv? Ett trettiotal värmlänningar har redan bidragit med sina berättelser, som dokumenterats i text och bild.

När pandemin klingar av följer vi upp personernas tankar och berättelser. Hur blev det? Och hur blev det inte? Vad hände med den oro som hela samhället upplevde under 2020 och 2021? Hur drabbades människor i Värmland? Berättelserna sparas i arkiven och kan komma att användas i utställningssammanhang och liknande.

Museets arbete med samtidsdokumentation pågår hela tiden för att kommande generationer ska kunna få en bild av hur människor levt sina liv i Värmland. På det sättet kan vi bidra till att öka förståelsen för vår omvärld och spegla tiden vi lever i. Genom enskilda människoöden skildras större händelser, som denna, och genom berättelserna samlar museet in till det kollektiva minnet.

Vill du bidra med din berättelse?

Använd denna länk för att delta.
Tack för att du bidrar till att skriva vår gemensamma historia!

Information på arabiska /المعلومات باللغة العربية


Du har rätt att se vilka personuppgifter vi har sparat om dig samt återkalla din medverkan i enlighet med GDPR. Fullständiga villkor hur Värmlands Museum hanterar personuppgifter finns här.