Hur påverkar coronakrisen dig?

Insamling av berättelser.

Den globala pandemin påverkar alla. Värmlands Museum samlar in berättelser där vanliga värmlänningar delger sina tankar och berättar hur just de påverkas av pandemin. Hur känns det att plötsligt tvingas begränsa sitt liv?
Ett trettiotal värmlänningar har redan bidragit med sina berättelser, som dokumenterats i text och bild.

När pandemin klingar av följer vi upp personernas tankar och berättelser. Hur blev det? Och hur blev det inte? Vad hände med den oro som hela samhället upplevde under 2020 och 2021? Hur drabbades människor i Värmland? Berättelserna sparas i arkiven och kan komma att användas i utställningssammanhang och liknande.

Museets arbete med samtidsdokumentation pågår hela tiden för att kommande generationer ska kunna få en bild av hur människor levt sina liv i Värmland. På det sättet kan vi bidra till att öka förståelsen för vår omvärld och spegla tiden vi lever i. Genom enskilda människoöden skildras större händelser, som denna, och genom berättelserna samlar museet in till det kollektiva minnet.

Vill du vara med och bidra med din berättelse?


Här finns ett frågeformulär att ladda hem och du kan även svara direkt i ett mail. Vi vill gärna ta ett porträtt av dig när vi fått dina svar.

Om du inte vill ladda hem frågeformuläret kan du svara på dessa frågor och maila in dina svar så återkommer vi till dig.

Hur påverkar coronakrisen dig? Har du ändrat ditt sätt att leva?

Beskriv dina tankar kring denna händelse.

Hur tror du ditt liv ser ut i juli 2022? Har något förändrats och isåfall vad?

Tack för att du bidrar till att skriva vår gemensamma historia!


Skicka dina svar till lars.sjoqvist@varmlandsmuseum.se

Du har rätt att se vilka personuppgifter vi har sparat om dig samt återkalla din medverkan i enlighet med GDPR. Fullständiga villkor hur varmlandsmuseum hanterar personuppgifter finns här.