Historien om Värmland

Nu tar vi SVT:s serie Historien om Sverige vidare till Värmland. Med en föreläsningsserie i åtta delar sätter vi fokus på den värmländska historien.

Under föreläsningsserien fördjupar vi oss vid varje tillfälle i två olika teman som präglat perioden – mikrohistoriska berättelser som ger en bild av livet på lokal nivå men också av Värmlands plats i riket och världen.

Seriens tre första tillfällen handlar om de första värmlänningarna och hur det var att leva i vårt område under det vi kallar förhistorisk tid. De fem följande föredragen kommer att inledas med en kort översikt över de viktigaste utvecklingslinjerna för den aktuella tiden.

Förboka din biljett

På grund av stort intresse släpper vi förbokningsbara biljetter till samtliga föreläsningar. Även du som har årskort behöver förboka, för att vara garanterad en plats. Endast ett fåtal biljetter släpps vid dörren. Och glöm inte bort att boka bord i restaurangen.

Biljetter bokas via tickster.com.

Följ föreläsningen digitalt – live eller i efterhand

För dig  som inte har möjlighet att ta dig till museet finns möjligheten att följa föreläsningen digitalt via museets youtube-kanal. Länken publiceras i respektive evenemang nedan.

20 sep, kl 17:00
Historien om Värmland
04 okt, kl 17:00
Historien om Värmland
18 okt, kl 17:00
Historien om Värmland
15 nov, kl 17:00
Historien om Värmland
29 nov, kl 17:00
Historien om Värmland