Kontakt

Torsby Finnskogscentrum

Mail: finnskogscentrum@varmlandsmuseum.se
Telefon: 054-701 19 90

Allmänna frågor om verksamheten och driften på Torsby Finnskogscentrum besvaras av Värmlands Museums besöksmålsutvecklare, Daniel Olsson.

Bokning för grupper

Grupper kan välja att på egen hand spendera tid i museet eller få en guidad visning med någon av våra guider. Vi erbjuder även guidade vandringar i omgivningarna runt Lekvattnet som innehåller båda autentiska finngårdar och vacker natur. Dessa guidade vandringar vandringar startar vid Finnskogscentrum och går längst lederna Karmenpolku eller 7-torpsleden.

I vårt café går det bra att fika i samband med besöket och ett stenkast bort på finngården Karmenkynna erbjuder hembygdsföreningen motti med fläsk och andra rätter om man önskar det.

Alla guidningar är tillgängliga året om, med naturvandringarna gör sig bäst vår till höst.

Priser

Guidad visning 45–60 minuter (helgfri vardag kl 8–17) 1000 kr
Guidad visning 45–60 minuter (efter kl 17 och helger) 1500 kr
Introduktion 15–20 minuter 250 kr

Entréavgift tillkommer för alla över 25 år. För att undvika dubbelbokningar och trängsel måste större grupper alltid boka sitt besök, även om ni vill gå på egen hand.

Grupprabatt entréer

50–99 personer 5 procent rabatt
100–149 personer 10 procent rabatt
150–199 personer 15 procent rabatt
> 200 personer 20 procent rabatt

Boka gruppvisning

Kontakta Caroline Zreloff för bokning av gruppvisning på Torsby Finnskogscentrum.

Bokning för skolklasser

Museets pedagoger tar emot skolklasser för guidad visning och workshops. Läs om våra skolprogram som är framtagna utifrån kunskapsmålen i läroplanen och anpassade för olika årskurser. Kontakta gärna museets pedagoger för att diskutera ett upplägg för just er klass.

Läs mer om skolprogram här.