Tor 18 jul, kl 10:00

Vandring: Rikkenberget och korset i Röjden 

Välkommen på vandring i Finnskogen!

I den lilla byn Röjden finns ett kors i backen där gräset inte växer. Det råder mystik kring det gåtfulla korset på Finnskogen. Korset har varit känt sedan början av 1800-talet. Turen fortsätter till hembygdsgården Rikkenberget med den välbevarade rökstugan från 1850-talet. Vi avslutar med fika på hembygdsgården och deltagare väljer själva när de vill avsluta och återvända hemåt.  

När: 18/7 kl 10

Plats: Turen utgår från Torsby Finnskogscentrum i Lekvattnet. Tillgång till egen bil är nödvändig. Ev. samåkning ordnas av deltagarna själva. Vi kör tillsammans från Finnskogscentrum till Bjurberget (bilfärd på en dryg timme). 

Vad som ingår i priset: Guidad visning och fika. Tidsåtgång cirka 3 timmar.  

Pris: 395kr/person inkl. bokningsavgift 

Museet håller en serie guidade turer i samarbete med Ulrika Jäger. Hennes metod är att studera dåtid för att kunna integrera gammal kunskap till något vi har bruk för idag och i framtiden, framförallt inom den kvinnliga sfären.

Ulrika Jäger är fil. kand i etnologi, örtpedagog och Skogsguide med inriktning på Finnskogens natur och kultur. Hon håller föreläsningar och har kurser med inriktning på folktro, folkmedicin och kvinnors historia