Tor 28 mar - Fre 05 apr

Påsklov på museet

Påskparad, Äggsperimentshow, konst- och äggjakt, familjevisning med workshop och fjärilar i Skaparverkstan.

Varmt välkommen till museet under påsklovet!

Påskparaden

Lördag 30 mars – extraöppet från kl 9.30

Gör din egen vimpel att vifta med under påskparaden, som avgår från Museiparken kl 10.30 och avslutas med sång och musik på Stora torget. Kom gärna utklädd!

Kom ihåg att ta med din vimpel hem! Så att den inte hamnar i naturen.


Aktiviteten är gratis för barn och medföljande vuxen. Till övriga museet gäller ordinarie entré.

Familjevisning & workshop

Måndag 1 april kl 12–16

OBS! Ingen familjevisning söndag 31 mars.

För vuxna och barn tillsammans. Visningen pågår ca 25 minuter.
Start kl 12, samling vid den vita älgen.

Därefter drop-in workshop i Skaparverkstan, kl 12.30-16.

Porträtt på olika sätt! Vi skapar porträtt med olika material, i olika stilar och storlekar. Följ med på en lekfull familjevisning i utställningen Insyn och Utblick. Efter visningen skapar vi tillsammans i Skaparverkstan.


Aktiviteten ingår i museets ordinarie entré. Begränsat antal platser, max 25 personer. Föranmälan i reception samma dag.

Äggsperimentshow

Tisdag 2 april & onsdag 3 april kl 11 & 14

I hörsalen bjuds det på experiment med ägg och påskgodis, kemiska reaktioner och fysikaliska underverk och så lägger vi till lite explosioner och implosioner.

Föreställningen pågår ca 45 minuter.


Gratis för barn och en medföljande vuxen. Ingen förhandsbokning, biljetter kan hämtas ut i museets reception från och med en timme innan respektive föreställnings början.

Fjärilar

Tisdag 2 april–fredag 5 april kl 10–14

Med inspiration av vårens första fjärilar skapar vi våra alldeles egna fladdrande och färgglada fjärilar med tusch och klädnypor i Skaparverkstan på Värmlands Museum.

Drop in i Skaparverkstan kl 10–14.


Gratis för barn och en medföljande vuxen. Observera att Skaparverkstan är öppen även efter aktiviteten, under museets öppettider. Då finns material att måla, pyssla och bygga med.

På egen hand

Konstjakt

Nu under påsken är det många som letar efter färgglada ägg och om du tycker om att leta efter saker så har vi verkligen tur, vi skulle nämligen vilja ha hjälp med att hitta några konstverk. Konstverken finns alla i Cyrillushuset på övre våningen. Leta reda på bilderna, svara på frågorna och när du är klar väntar ett pris på dig i receptionen!

Äggjakt i historien

Spana efter guldägg i utställningen Värmlandsliv. De visar vägen till åtta olika föremål som berättar om olika tider – från stenålder till 1960-tal. Till varje föremål finns en quizfråga appen Värmlands Museum. Svara på frågorna, och när du är klar finns en liten present att hämta i receptionen.

Vad göms i konsten?

Hitta maffiga målningar och stiliga skulpturer med hjälp av bilder på detaljer i konstverken. Om du lyckas väl finns en liten present att hämta i receptionen.


Konst- och äggjaktsaktiviteterna ingår i museets ordinarie entré. Båda aktiviteterna utgår ifrån receptionen.

Kom ihåg att bara titta, inte röra!