Fre 07 apr - Sön 16 apr

Påsklov på museet

Äggsperimentshow i hörsalen, bild- och äggjakt i utställningarna, familjevisning med workshop och färgstarka landskap i Skaparverkstan (som är öppen hela lovet).

Varmt välkommen till museet under påsklovet!

Familjevisning & workshop

Måndag 10 april och söndag 16 april kl 12–16

OBS! Ingen familjevisning söndag 9 april.

För vuxna och barn tillsammans. Visningen pågår ca 25 minuter.
Start kl 12, samling vid den vita älgen.

Därefter drop-in workshop i Skaparverkstan, kl 12.30-16.

Bland färgsprakande penseldrag, damer med stora hattar och en blå fågel hittar vi inspiration till egna mästerverk. Efter visningen skapar vi tillsammans i Skaparverkstan. Varje söndag gör vi olika saker – bland annat målar vi med pastellkritor, skulpterar djur och klipper och klistrar collage.

Aktiviteten ingår i museets ordinarie entré. Begränsat antal platser, max 25 personer. Föranmälan i reception samma dag.

Äggsperimentshow i hörsalen

Tisdag & onsdag kl 11 & 14

I hörsalen bjuds det under påsklovet på experimentföreställning med ägg och påskgodis, kemiska reaktioner och fysikaliska underverk. Dessutom lägger vi till lite explosioner och implosioner…

Föreställningen pågår ca 45 minuter. Gratis för barn och en medföljande vuxen.

Ingen förhandsbokning, biljetter kan hämtas ut i museets reception från och med en timme innan respektive föreställnings början.

Läs mer om Äggsperimentshowen här.

Skapa färgstarka landskap

Tisdag–fredag kl 10–14

Med inspiration av Axel Törnemans favoritmålning skapar vi färgstarka landskap med tusch och torrpastell i Skaparverkstan på Värmlands Museum.

Drop in i Skaparverkstan kl 10–14. Gratis för barn och en medföljande vuxen.

Observera att Skaparverkstan är öppen även efter aktiviteten, under museets öppettider. Då finns material att måla, pyssla och bygga med.

Bild- och äggjakt i utställningarna

Du vet väl att du alltid kan ge dig ut på bildjakt bland konstverken i vår utställning Insyn och utblick? Hitta olika djur i våra maffiga målningar och stiliga skulpturer med hjälp av bilder på detaljer i konstverken. Om du lyckas väl finns en liten present att hämta i receptionen.

Kom ihåg att bara titta, inte röra!

I utställningen Värmlandsliv döljer sig gyllene ägg och ledtrådar som tillsammans ger svaret på en gåta. Ta gärna hjälp av museets app för att hitta alla äggen. Bild- och äggjaktsaktiviteterna ingår i museets ordinarie entré.

Båda aktiviteterna utgår ifrån museireceptionen.