Fre 12 jul - Sön 25 aug

Drömsommarjobbet 2024 – Folkkonst i köket

Under fyra veckor har åtta ungdomar med inriktning slöjd lärt känna materialet trä på djupet – från trädet i skogen till färdigt slöjdföremål.

Med handledning av slöjdare Frej Lonnfors har de tillverkat föremål som på olika sätt utmanat dem att arbeta med träets egenskaper. Den folkliga slöjden har varit vägledande i arbetet. De har övat på att hitta sitt personliga uttryck med täljkniven och yxan som främsta verktyg. Arbetet har mynnat ut i utställningen ”Folkkonst i köket” som de själva skapat.

Vernissage

Fredag 12 juli kl 14, Värmlands Museum. Fri entré.

Förutom öppning av utställningen framträder också de drömsommarjobbare som arbetat med andra teman; animation, dans, klassisk musik och skrivande med fantasyinriktning.

Drömsommarjobbet

Drömsommarjobbet erbjuder unga i Värmland möjligheten att testa hur det är att jobba inom kulturområdet. Region Värmland initierade arbetet med sommarjobb för unga inom kulturområdet redan 1997 och inriktningarna har varierat något från år till år. Hundratals unga värmlänningar har deltagit under årens lopp. Flera av dem har vidareutbildat sig och fortsatt verka inom respektive kulturområde.

Är du nyfiken och vill söka Drömsommarjobbet nästa år?
Läs mer på regionvarmland.se/dromsommarjobbet