Lör 31 aug, kl 17:00

Argentinsk afton – musik, mat och dans

Välkomna till en kulturell helkväll med njutning för alla sinnen där den argentinska tangon intar scenen med något för alla. Kom och njut av levande musik och dans, av mat och dryck och trevligt sällskap i en vacker och kulturell inramning.

Det blir levande musik med Karlstads egen tangoorkester Quintango och möjlighet att prova på tango under ledning av Jessica Naeser, erfaren instruktör från Yestango.

Kvällen öppnas med en kort konsert med musik av bl.a A. Piazzolla och B. Söderberg Quin och senare spelar Quintango även upp till dans. Kvällen avslutas i tangons magiska virvlar tillsammans med Tango Sol, och väl valda melodier av DJ Jessica Naeser.

Mat och dryck serveras med inspiration från Argentina.

Förboka biljetter via Tickster.com.

Tango Sol

Karlstads egen förening för argentinsk tango sedan 2009. Har haft verksamhet i femton år, på Gjuteriet och även utomhus sommartid. Tango Sol har kurser, träning och social dans till vardags som till fest.

Yestango

Består av Jessica och Jakob Naeser Skov som erbjuder kurser i tango, introduktioner, show och Dj för tangodans.

Quintango

Tillsammans med fyra värmländska musiker startade cellisten och komponisten Beata Söderberg Quin bandet Quintango, inför premiären av Milonga Roja på Stadshotellet i Karlstad, februari 2024.

Beata har spelat, komponerat och dansat argentinsk tango sedan 1997 och har samarbetat med flera av tangons stora stjärnor både i Argentina, USA och Sverige. Hennes musik spelas på milongas runt om i världen. Med musikaliska rötter från olika håll: jazz, rock, folk och klassisk musik, tar sig musikerna i Quintango an både traditionell tango och tango nuevo med stor kärlek och nyfikenhet.

Quintango består av cellisten och komponisten Beata Söderberg Quin, pianisten Johan Gund, gitarristen Andreas Sjögren, violinisten Richard Lazar och basisten Jacub (Cuba) Becerra Pietryka.