Tis 21 mar, kl 19:00

Music for the eyes: Akira Sakata & Johan Berthling

Under våren 2023 presenteras ett ambitiöst program på museet med film och musik, i samarbete med föreningen Music for the Eyes. Välkommen till sju livekonserter med ambitionen att ge den värmländska publiken nya upplevelser både i form av ljud och bild.

Om Akira Sakata & Johan Berthling

Akira Sakata, marinbiologen från Japan som sedan 60-talet haft en central roll inom jazzen och den fria kreativa musikscenen gästar nu Sverige och Värmlands museum tillsammans med Johan Berthling, en av Sveriges mest egensinniga basister. Berthling är verksam i en mängd olika konstellationer, däribland Fire! Orchestra och Goran Kajfes Subtropic Arkestra. Sakata har med sin unika ton utmanat och utvecklat jazzen som konstform, en äventyrlig multi-instrumentalist som varit medlem i flera stora band och samarbetat med bla Peter Brötzmann och Jim O´Rourke. Nu inne på sitt 78e år och lika aktiv som vanligt befinner han sig i Europa på turné med gruppen Arashi. Ta del av hans unika saxofonspel i som blandas med sång som minner om en avlägsen tid och plats..

Därefter visning av I called him Morgan – svenske filmaren Kasper Collins fantastiska dokumentär om trumpetaren Lee Morgans livsöde.

Om Music for the Eyes

Konsertserien Music for the Eyes genomförs på Värmlands Museum under hela våren 2023.

Mer information och alla konsertdatum hittar du här.

Konsertserien Music for the Eyes är ett samarbete mellan Värmlands Museum och föreningen Music for the Eyes med stöd av Kulturrådet.