Långbans Gästgiveri

Välkomna till nya Långbans Gästgiveri!

Med vällagad mat i en genuin och hemtrevlig miljö bjuds du in till en trevlig matstund i uppfinnaren John Ericssons födelsehem. Mellan onsdag och söndags serveras en god lunchbuffé lagad på lokala råvaror. Brasan i spisen är tänd och du och ditt sällskap kan i lugn och ro äta med utsikt över de gamla industrihistoriska miljöerna i Långbans Gruvby. Det går även bra att bara ta en fika.

Är ni ett större sällskap är det bra om ni bokar i förväg.

Varmt välkomna!

Öppettider Onsdag till Söndag 10-15

Lunch serveras mellan 11:30 – 14:30

Kontakt
Ann-Sofi Berglund
070-568 03 22

Lunch meny:

Vecka 49

Veckans vegetariska: Majsbiffar med ratatouille

Veckans alternativ: Lasagne

Onsdag Biffstroganoff med ris eller potatis

Torsdag Panerad fisk med remouladsås

Fredag Raggmunk med stekt fläsk

Lördag Grillad kyckling med rostad potatis och ratatouille

Söndag Revbensspjäll med rotsaksgratäng

 

Vecka 50

Veckans vegetariska: Linsgryta med bulgur

Veckans alternativ: Ostgratinerad pastagratäng med bacon

Onsdag Persiljejärpar med stuvade morötter

Torsdag Fläskschnitzel

Fredag Stekt strömming med mos (lucia)

Lördag Kalops med rödbetor och kokt potatis

Söndag Revbensspjäll med rotsaksgratäng

 

Vecka 51

Veckans vegetariska: Rostade rotfrukter med kidneybönschili

Veckans alternativ: Isterband med dillstuvad potatis

Onsdag Stekt panerad sej med kall örtcremé

Torsdag Kålpudding med kokt potatis och lingonsylt

Fredag Gulaschgryta med cremefraiche

Lördag Stekt fläskkarré med potatisgratäng

Söndag Hjortfärsbiffar med trattkantarellsås

 

Kommande veckors menyer kommer att publiceras på Långbans Gästgiveris hemsida som kommer inom kort.