Sportlov på museet

26 feb–6 mars 2022

Årets sportlovsaktiviteter tar stor inspiration av utställningen Ord om Värmland. Vi provar på bokbinderi, marmorering och skapar egna, fantasifulla texter. Du kan dessutom gå tipspromenad i utställningen och hittar mycket annat skoj i appen Värmlands Museum.

Marmorering

28 februari – 1 mars kl 13:00 – 16:00

Skapa fantasifulla bilder! I ett kärl med vatten droppar vi marmoreringsfärger i olika kulörer, skapar mönster med en pinne och sedan låter vi det flytande konstverket sugas upp på ett papper.

Läs mer om aktiviteten här.

Skrivarverkstad med Louise Alvarsson

Onsdag 2 mars kl 14–16 & 18–20

Vill du komma igång med ditt skrivande? Kom då till denna skrivarverkstad där du får träffa Louise Alvarsson som genom inspirerande och kreativa övningar hjälper dig att få glöd i pennan. Dagen är uppdelad i två pass. Ett för barn & unga och ett för vuxna. Kom och skriv!

Antalet platser är begränsat och anmälan krävs.

Barn & unga, 10–15 år (kl 14–16), läs mer och anmäl dig här.

Vuxna, 16 år och uppåt (kl 18–20) , läs mer och anmäl dig här.

Bokbinderi

3 mars – 4 mars, 13:00 – 16:00

Gör en liten bok! Här får du binda din egen bok och smycka dess omslag efter eget tycke med allt från tryck till collage. På hemmaplan fyller du sedan sidorna med precis vad du vill!

Läs mer om aktiviteten här.

Tipspromenad för stora och små

Hela sportlovet under museets öppettider

Gå på tipspromenad i utställningen Ord om Värmland. Här söker ni svaren bland dikter, sagor och skrönor. Hämta ut frågeformuläret i museireceptionen, där du också kan hämta en liten gåva när du är klar med tipspromenaden.

Aktiviteten är gratis för museets besökare. Vuxna över 25 år betalar ordinarie museientré.