24 feb 2018 - 29 apr 2018

We have a dream

En utställning om mod, medmänsklighet och människans rättigheter.

Att ha en dröm är en stark drivkraft. Fotograf Albert Wiking och Oscar Edlund, som intervjuat och rekryterat de medverkande, är initiativtagarna bakom projektet. De vill med utställningen inspirera alla till att våga drömma och leva efter sina drömmar.

We Have A Dream startade med en enkel kamera och en hotmailadress! I fotograf Albert Wikings utställning om mod, medmänsklighet och människans rättigheter medverkar över etthundra aktivister, artister och ledare från Dalai lama till Zara Larsson!

Att ha en dröm är en stark drivkraft. Fotograf Albert Wiking och Oscar Edlund, som intervjuat och rekryterat de medverkande, är initiativtagarna bakom projektet. De vill med utställningen inspirera alla till att våga drömma och leva efter sina drömmar. Vare sig den är liten eller stor, ligger nära i tid eller långt där framme senare i livet. Att drömma ger kraft – och mod.

Utställningen består av ett urval av 114 porträtt från hela världen tagna under åren 2002-2016. Några som porträtteras är medlemmarna ur punkbandet Pussy Riot, Sir Bob Geldof musikern som startade BandAid mm, Samuel Opio som kämpar för HBTQ-rättigheter, den kinesiske regimkritikern och konstnären Ai Weiwei som kämpar för demokrati, världens yngsta fredspristagare Malala Yousafzai som kämpar för flickors rättigheter till skolgång, människorättsdomaren Navi Pillay och andra namn som Annie Lennox, Quincy Jones, Timbuktu, Ruby Rose, Anders Kompass, Chimamanda Ngozi Adichie och Zara Larsson. Utställningen är ett dokument över vår tid med några av de mest inflytelserika människor sida vid sida med ungdomar och vardagskämpar som genom ord eller handling verkligen vill påverka i sin direkta omgivning. Gemensamt för dem alla är de står upp för sina värderingar, går mot strömmen och drömmer om att skapa förändring.

Både vi och de medverkande är övertygade om att konsten har en verklig potential att påverka – en människa i taget. Vår dröm är att varje betraktare ska bära berättelserna vidare och själva inspireras till handling – som förändrar.

We Have A Dream har tidigare visats bl.a. på Fotografiska i Stockholm 2016.

wehaveadream.se

Vernissage


Lördag 24 februari kl 13.00, Värmlands Museum