Workshops åk 1–3

Välj bland workshops om konst, historia och vetenskap:

Forntiden

Hur bär man sig åt för att göra ett hål i en sten med ett borr av trä? Vad gjorde man färg av på stenåldern? Hur tillverkades kläder på bronsåldern?

Vi utforskar forntida människors villkor och förutsättningar genom att ”hands on” testa den tidens material och tekniker. Eleverna får prova på att måla med ockra, spinna med sländtrissa, borra med pumpborr och prova kopior av forntida kläder. Dessutom får ni såklart tillfälle att se och känna på några riktiga fornfynd.

Surrealism

Vi hämtar inspiration i konstbasutställningen och tittar närmare på Joan Mirós fantastiska konstverk. Klassen skapar tillsammans sin egen Mirótavla.

Selfie

Vilka attribut och symboler skulle du välja i ditt själv- porträtt? Vi synar Lena Cronquists tavla Trolovningen och hennes lek med symboler och blinkningar till Jan van Eycks berömda 1400-tals målning. Vi tar oss en närmare titt på tavlan föreställandes S:t Katarina och klurar på varför målaren valde just den rekvisitan. Varje elev får iscensätta sitt porträtt med föremål de själv valt och förevigas med ett fotografi.

Papper

I Värmland produceras enorma mängder papper av olika slag. I Skaparverkstan får din klass möjlighet att göra detsamma!

Energi

Vad är energi? Här tar vi upp globala frågor och energiomvandlingar med praktisk laboration.

 


60 min i Skaparverkstan 600 kr

Visning + workshop = 800 kr