Vi söker sommarungdomar


Värmlands Museum är ett av Sveriges mest välbesökta länsmuseer, beläget på Sandgrundsudden i Karlstad samt vid besöksmålen i Kila, Lekvattnet och Långban. Museet visar och förmedlar kulturhistoria och konst för att ge upplevelser och nya perspektiv till dess besökare.

Nu söker vi dig som är född 05, 04 eller 03 och som vill sommarjobba hos oss.

Arbetsuppgifterna skiljer sig på de olika besöksmålen men gemensamt för dem alla är att du ska ta emot besökare. Därför är det bra om du är en person som tycker om att möta nya människor.

Arbetstiden är 6 timmar per dag, även helger kan ingå. Sommarjobben är alltså avsedda för ungdomar i gymnasieåldern, d.v.s. de som sommaren 2021 går ur åk 9, åk 1 eller åk 2. Vi följer respektive kommuns ferielöner. För att kunna ta del av denna praktik krävs att du är skriven i Värmlands län.

Låter det här som någonting för dig?

Skicka ett mejl till daniel.olsson@varmlandsmuseum.se eller ring 054-701 19 46.

Värmlands Museum, Sandgrundsudden i Karlstad

3 veckor under perioden v. 26 – 31
Arbetsuppgifterna består i huvudsak att ta hand om museets sommarlovsaktiviteter för barn men också vara behjälplig med andra arbetsuppgifter som att till exempel hjälpa till i butiken, assistera arkeologerna eller kontrollera utställningarna.
Ansök innan 28 februari.

von Echstedtska gården, Kila

4 veckor under perioden v.25 – 28 eller v. 29 – 32
Arbetsuppgifterna består i att introducera utställningarna för besökare, hantera butiksförsäljningen och caféverksamheten men också viss trädgårdsskötsel.
Ansök innan 31 mars.

Torsby Finnskogscentrum, Lekvattnet

4 veckor under perioden v. 25 – 28 eller v. 29 – 32
Arbetsuppgifterna består i att introducera utställningarna för besökare, hantera butiksförsäljningen och caféverksamheten. Du ska också kunna vara behjälplig med att svara på enkla frågor kring turism och besöksmål i Torsby.
Ansök innan 31 mars.