White Arkitekter.

Vi bygger om.


Entrén är flyttad till den äldre museibyggnaden. Nya öppettider måndag-fredag 11-16, onsdagar 11-18, lördag-söndag 11-16.

Utställningar

Museet har öppet med utställningar under hela ombyggnaden. Just nu enbart i den äldre museibyggnaden.

Restaurang och kafé

Restaurang och kafé har för tillfället stängt på grund av ombyggnaden. Ny restaurang och kafé öppnar i juni 2019.

Biblioteket

Välkommen in i vårt nya fina bibliotek på entréplan i Cyrillushuset. Här möter du mycket av den kunskap som byggts upp inom museet genom åren. Både i form av böcker, dokument och databaser och i form av kunniga medarbetare från museets olika ämnesområden. Bibliotekets inredning är specialritad av inredaren och möbelformgivaren Åke Axelsson. Bibliotekets öppettider: mån-fre 12-16, lördagar 11-15.

Besök oss

Behöver du besöka någon av oss som arbetar på museet måste du först avtala en tid då vi har möjlighet att ta emot dig. Kontakta oss via mail eller telefon.

 

Ombyggnaden i stora drag

  • Museets bibliotek har flyttat till ett nytt mer publikt läge på entréplan i den äldre museibyggnaden, Cyrillushuset.
  • På bibliotekets tidigare plats (plan 2) etableras en ny mötesdel, med flera nya konferensrum.
  • I den nyare museibyggnadens mitt etableras museets nya hjärta – ett nav från vilket man lättillgängligt når alla publika verksamheter i byggnaden och de nya basutställningarna om Värmlands och Karlstads historia.
  • Ett nytt entresolbjälklag byggs upp men lämnar en östvästlig axel genom byggnaden med kontakt från fasad till fasad och ljusinfall från flera håll, lösningar som ökar orienterbarheten och som ansluter till arkitekt Carl Nyréns ursprungliga intentioner med en öppen och flexibel planlösning.
  • Barnutställning, skaparverkstad och framtidslabb samlas i ljusa lokaler på det nya entrésolplanet. Vi inrättar även ett matsäcksrum på plan 1, med tillgång till toaletter.
  • Reception och museibutik ges ett nytt och mer centralt läge med bättre överblick.
  • Terrassen längs entrésidan, med sitt attraktiva sydvästläge och utsikt över parken, utvidgas och görs möblerbar.