Se & göra

Konst och kulturhistoria ger vidgade perspektiv

Till oss kan du komma för att bli inspirerad och få kunskap. Varje år visas här ett femtontal olika konst och fotoutställningar av hög internationell klass. Vi vill visa och förmedla kulturhistoria och konst som ger nya upplevelser och insikter om vad det är att vara människa – belysa samtidsfrågor, väcka nyfikenhet och ge ett vidgat perspektiv på samhällsutvecklingen.

20 apr 2018 - 02 dec 2018

Ta del alla våra utställningar.

Program

Vi vill väcka nyfikenhet och vara en plats för möten mellan människor och olika perspektiv. Genom ett rikt programutbud är vi en viktig mötesplats för näringslivet, kulturen, ideella krafter, akademien, det offentliga och allmänheten. Vi bidrar med perspektiv på både historien och viktiga samtidsfrågor. Här är hela vårt aktuella program.

Arkiv & bibliotek

I arkivet kan du bland annat hitta uppgifter om din bygd eller få reda på mer om värmländska konstnärer och kulturhistoria. Vårt bibliotek är både ett referensbibliotek för museets tjänstemän och öppet för den intresserade allmänheten. Läs mer om arkivet och våra söktjänster .

Genom åren har museet också fått ta emot enskilda arkiv som personarkiv, gårdsarkiv, företagsarkiv och dokumentsamlingar.

Möten & Konferens

Vi är en öppen arena för reflektion, kunskap, möten och samtal, dit alla är välkomna. Kombinera konferens med kultur, vackra omgivningar och god mat. Vi ordnar allt från små styrelsemöten i föreningen till jubileumsfirande för storföretaget. Vi har en kapacitet för möten upp till 160 personer. Intresserad?

Kaffemingel i samband med föredrag i stora hörsalen bredvid.

Öppen verksamhet

I ateljén provar vi på både material och teknik på temat bild och form. Nyfikenhet och lust är vår ledstjärna. Här får barn och vuxna släppa loss sin fantasi! Välkommen hit!

Skapande verksamhet i Ateljé Bruket.