Museet är tillfälligt stängt

På grund av den pågående pandemin och smittspridningen av Covid-19 är museet just nu stängt. Vi förbereder oss för att öppna igen så snart som möjligt. Under tiden följer vi utvecklingen noga och anpassar oss efter regeringens och myndigheternas rekommendationer.

Från och med den 25 mars finns nya regler som möjliggör för museer att kunna hålla öppet igen med särskilda anpassningar. Läs mer om vad som gäller hos Folkhälsomyndigheten.

Vi arbetar just nu med att göra anpassningar för att kunna styra och sprida ut besöksströmmarna. Allt för att ett besök hos oss ska bli så smittsäkert som möjligt. Vi hoppas fortfarande kunna öppna igen inom kort.

Håll ut, tillsammans kan vi klara det!

Restaurang Matbruket har öppet för lunch fredag, lördag & söndag kl 12.00 – 16.00 samt kvällsöppet fredag och lördag till kl 20. Max 30 gäster i lokalen samtidigt. Boka plats på 054-201200. Aktuell meny hittar du på matbruket.se.

Övrig verksamhet som de anställda på museet arbetar med varje dag för att levandegöra och bevara kulturarvet, till exempelvis antikvariska uppdrag, kulturmiljöarbete, samlingsförvaltning och planering av kommande utställningar, fortsätter.