Internationella dagen för mänskliga rättigheter firas på Värmlands Museum lördag 10 december.

Internationella dagen för mänskliga rättigheter

Vi uppmärksammar dagen med samtal, stand-up och inspirerande föreläsning om mod som förändrar världen, samt vernissage på utställningarna Det ligger i tiden och Ur resandes resa i Värmland med mera.

Internationella dagen för mänskliga rättigheter instiftades av FN 1950 för att hedra överenskommelsen den 10 december 1948 i ”Deklarationen om de mänskliga rättigheterna”.

Lördag 10 december kl 13-15
Värmlands Museum

PROGRAM
Kl. 13.00 Välkomna! Introduktion till dagen med Värmlands Museum och Brottsförebyggande Centrum i Värmland.
Kl. 13.10 Ur resandes resa i Värmland Samtal om resandefolket, språk och historia mellan Kristin Mikalsen, Värmlands museum och Frida Noord, medverkande i utställningen.
Kl. 13.30 Det ligger i tiden – En utställning om vårt förhållande till tiden och hur vi använder den.
Kl. 13.40 Kristoffer Appelquist – komiker och stand-up artist
Kl. 14.00 Brian Palmer ”Civilkurage – att överleva som idealist i en hård värld”
Brian Palmer är antropolog, religionsvetare vid Uppsala universitet. Framröstad av studenterna vid Harvard University som den bäste läraren.
Kl. 15.00 Avslutning med kaffe och tårta.

Kl. 13.30 – 15.00 Workshop i utställningen ”Det ligger i tiden” för barn och unga med museipedagog Gustav Nordansjö. Kom förbi och skapa din egen tidmätare!

Samarrangemang mellan Brottsförebyggande Centrum i Värmland och Värmlands museum.

Läs hela programmet för
MR-dagen