Hösten på museet

Värmlands Museum är öppet onsdag–söndag kl 11–16, med utställningar, bibliotek, butik, café och restaurang. Viss programverksamhet planeras med hänsyn till gällande rekommendationer.

COVID-19

Vi följer utvecklingen av den pågående pandemin och myndigheternas rekommendationer kring Covid-19. Följande anpassningar har gjorts:

Tillfälligt stängda lokaler

Sandbergs sagovärld, Framtidslabbet och Skaparverkstan hålls tills vidare stängt för allmänna besökare, på grund av trånga utrymmen. Förskolegrupper och skolklasser kan boka ett eget besök.

Lättare att hålla avstånd

Baserat på regeringens och myndigheternas rekommendationer ser vi till att det finns goda möjligheter att hålla avstånd. Runtom i museet finns skyltning och markeringar där besökare ombeds att visa hänsyn och hålla minst 1,5 meters avstånd.

Kontantfri verksamhet

Vi tar inte längre emot några kontanter. I butik och café sker betalning via kort eller Swish.

Ökad städfrekvens

Inne på museet finns flera platser där det går att tvätta och sprita händerna. Vi rengör områden som är extra utsatta för kontakt med händer (dörrhandtag, kranar, tvålhållare, hissknappar, receptionsdisk m.m.) mer frekvent.

DETTA KAN DU SOM BESÖKARE GÖRA

Stanna hemma om du känner dig sjuk

Du som är frisk är varmt välkommen att besöka oss. Om du är smittad eller har symptom på Covid-19 ber vi dig stanna hemma.

Håll avstånd

Vi ber dig visa hänsyn till andra besökare och personal på museet genom att hålla minst 1,5 meters avstånd.

Tvätta händerna

Tvätta ofta dina händer i minst 20 sekunder med tvål och vatten. Använd gärna handsprit som komplement. Inne på museet finns flera platser med goda möjligheter att tvätta och sprita dina händer.

Följ Folkhälsomyndighetens råd

Vi uppmanar alla besökare att följa Folkhälsomyndighetens råd för att minska smittspridningen av Covid-19.

Var rädda om varandra!