Grums 2014

Karl-Erik Carlsson är nybliven pensionär med ett förflutet på bruket. Han bor ensam i en mexitegelvilla i Segmon och har blivit nykär i sin gitarr och ukulele som han spelade som ung. Tillsammans med sina nyvunna vänner i samma livssituation finner de gemenskap i musiken och spelar och uppträder som gruppen ”Gubbröra”. Höjdpunkten när de ses på måndagseftermiddagarna är att väga sig. Målet är att INTE tappa kilo.

Höjdpunkten när de ses på måndagseftermiddagarna är att väga sig

Karl-Erik Carlsson längst till höger med gruppen "Gubbröra".

Kl 07.10 torsdag morgon. Martin Blomqvist har packat alla prylar för kvällens resa o match i Falun. Han tar tag i morgonens städsysslor och dofterna av hockey pyser omkring i alla lokaler och korridorer i Billeruds hockeyarena. Blomqvist är lagets materialare och vaktmästare, jobbar heltid med de dagliga sysslorna som en elitsatsande hockeyklubb i Värmland ger.

Martin Blomqvist har packat alla prylar för kvällens resa o match i Falun

Martin Blomqvist

Ledeta är ensamstående tvåbarns mamma o bor på Järpegatan i Grums. Hennes barn trivs i skolan som ligger på gångavstånd, de tycker om fotboll och att pyssla. Men Ledeta har svårt att finna glädje i livet och är ofta ledsen o nedstämd. På onsdagar träffar hon sina vänner i mammagruppen och hon skulle gärna ha ett jobb. Det har gått sju år sedan hon flydde Etiopien via Sudan över Medelhavet. I sju år har hon och hennes svensktalande barn väntat på att få stanna permanent i Grums. Hennes son gråter när han tänker på att han kanske måste flytta till ett främmande land.

Ledeta är tvåbarns mamma o bor på Järpegatan i Grums.