En annorlunda museisommar

Värmlands Museum är öppet med ett anpassat utbud, onsdag–söndag kl 11–16. Vi erbjuder fortsatt museiupplevelser digitalt för dig som väljer att besöka oss utomhus.

Med anledning av Covid-19 blir sommaren inte riktigt som vanligt. Värmlands Museum håller öppet med ett anpassat utbud. Fri entré gäller t.o.m 30 augusti.

Öppettider

Värmlands Museum, Karlstad
1 juli – 30 augusti 2020
onsdag-söndag, kl. 11-16

Torsby Finnskogscentrum
8 juli – 30 augusti 2020
onsdag–söndag kl 11-16

von Echstedtska gården, Kila
15 juli – 30 augusti 2020
onsdag–söndag kl 11-16

Långban gruv och kulturby
15 juli – 30 augusti 2020
onsdag–söndag kl 11-16

SOMMARENS UTBUD

Genom mobilappen Värmlands Museum kan du som besökare på egen hand gå guidade turer på museets besöksmål och lära dig mer om kulturhistoriska platser i Värmland. Ett bra sätt att berika ditt besök i kulturmiljön. Appen är gratis, ladda ner den via Appstore eller Google play.

Sandgrundsudden i Karlstad visas konstutställningen Insyn & utblick och fotoutställningen Och tiden blir… ett förunderligt ting. Museets bibliotek, butik, café och restaurang är också öppet.

Lekutställningen Sandbergs sagovärld är stängd tillsvidare med anledning av risken för smittspridning.

Vill du uppleva museet utifrån kan du längs gångvägen vid Klarälven och genom guider i vår app få reda på mer om de populära citaten längs museets fasad samt gå en stadsvandring genom Karlstad.

I Långban gruv- och kulturby finns möjlighet att besöka Hyttan, Svens bio, kompressorhuset samt utemiljön där vi erbjuder mobila guider, en skattjakt och tipspromenad. Du kan dessutom vandra i området och uppleva gruvbyn på egen hand. Under öppettiderna kan du köpa kaffe och fika i receptionen.

Vid Torsby Finnskogcentrum visas utställningar om Finnskogens historia och en utomhusutställning med ljud från finnskogen då och nu. Om du är fikasugen kan du köpa kaffekorg hos Finnskogens Ostaffär i Lekvattnet. Naturstigen Karmenpolku är öppen som vanligt. Sen rekommenderar vi dig även att besöka finngårdarna Ritamäki, Karmenkynna, Juhola, Abborrtjärnsberg och de vackra vandringslederna i området.

På von Echstedtska gården kan du uppleva den vackra trädgården med örtagård och apelgården samt kliva in i det berömda 1700-tals-dasset med spektakulära målningar från golv till tak. I cafét finns det i sommar både kaffe och glass att köpa.

DETTA GÖR VÄRMLANDS MUSEUM

Lättare att hålla avstånd

Baserat på regeringens och myndigheternas rekommendationer ser vi till att reglera antalet besökare som vistas i våra lokaler. Runtom i museet finns skyltning och markeringar där besökare ombeds att visa hänsyn och hålla minst två meters avstånd.

Kontantfri verksamhet

Fri entré gäller för alla våra besöksmål till och med 31 augusti. Inga kontanter. I butik och café sker betalning via kort eller Swish.

Ökad städfrekvens

Inne på museet finns flera platser med goda möjligheter att tvätta och sprita händerna. Vi rengör områden som är extra utsatta för kontakt med händer (dörrhandtag, kranar, tvålhållare, hissknappar, receptionsdisk m.m.) mer frekvent.

DETTA KAN DU SOM BESÖKARE GÖRA

Stanna hemma om du känner dig sjuk

Du som är frisk är varmt välkommen att besöka oss. Om du är smittad eller har symptom på Covid-19 ber vi dig stanna hemma.

Håll avstånd

Vi ber dig visa hänsyn till andra besökare och personal på museet genom att hålla minst 1,5 meters avstånd.

Tvätta händerna

Tvätta ofta dina händer i minst 20 sekunder med tvål och vatten. Använd gärna handsprit som komplement. Inne på museet finns flera platser med goda möjligheter att tvätta och sprita dina händer.

Riskgrupper

Om du tillhör en riskgrupp uppmuntrar vi dig att ta del av vårt digitala utbud utomhus.

Följ Folkhälsomyndighetens råd

Vi uppmanar alla besökare att följa Folkhälsomyndighetens råd för att minska smittspridningen av Covid-19.

Var rädda om varandra

Tillsammans tar vi oss igenom detta.