Museet är tillfälligt stängt

Museet är tillfälligt stängt

Pandemin påverkar oss alla. Med anledning av Covid-19 och konsekvenserna av den pågående pandemin kan vi i sommar inte hålla öppet på det sätt vi brukar. Under tiden erbjuds istället museiupplevelser utomhus och digitalt.

Med våra mobila guider kan du få guidning och lära dig mer om kulturhistoriska platser i Värmland. Appen är gratis och finns där appar finns.

I Långban gruv- och kulturby är utomhusområdet öppet och vi erbjuder en skattjakt och tipspromenad. Du kan dessutom vandra i området och uppleva gruvbyn på egen hand.

Vid Torsby Finnskogcentrum kommer det att finnas en utomhusutställning med ljud från finnskogen då och nu. Naturstigen Karmenpolku är öppen som vanligt. Sen rekommenderar vi dig förstås att besöka finngårdarna Ritamäki, Karmenkynna, Juhola, Abborrtjärnsberg och de vackra vandringslederna i området.

På von Echstedtska gården kommer trädgården och apelgården vara öppna för besök onsdag, torsdag och fredag kl 10–15. Ta gärna med en egen fikakorg och finn en alldeles egen plats att slå dig ner på i grönskan.

Vid Värmlands Museum i Karlstad kan du se fönsterutställningen Tillsammans, med mobil guide gå en stadsvandring eller ta reda på mer om de populära citaten längs museets fasad.

Vi hoppas att det snart är över, så vi kan ses igen! Tills dess, ta hand om varandra, stanna hemma om du känner dig sjuk, håll avstånd, tvätta händerna och när läget så tillåter igen, besök all kultur ni kan!