Besök von Echstedtska gården

von Echstedtska gården är kanske den märkligaste av Värmlands ännu bevarade äldre gårdar. Ett besök här kommer förgylla din sommar på flera sätt. På plats erbjuder vi, förutom en fantastisk miljö, bland annat guidade turer, café med butik, Värmlands genbank av äpplen i apelgården och en alltid väldoftande örtagård.

På den lilla höjden framför caféer kan du med utsikt över sjön Summeln avnjuta en god fika som hämtat både inspiration och råvaror från närområdet. På tunet framför kan barn i alla åldrar ge sig i kasst med olika typer av äldre lekar som håller än idag.

Gården byggdes mellan 1762-1764 och har på utsidan en nästan karolinsk prägel; den strama låga manbyggnaden och de två par flyglarna. Inne i huvudbyggnaden blommar rokokon. Du ser det i möblerna men kanske främst i de vackra väggmålningarna. Redan i förstugan hälsas besökaren av ett par grenadjärer från Adolf Fredriks tid och i salen finns målningar med bibliska motiv. Till och med hemlighuset har burleska dekorationer utan motsvarighet i landet. Du kan välja att utforska huset och miljöerna själv eller genom en av våra guidningar som du kan passa in ditt besök efter.

Här kan du läsa mer och se videoklipp från von Echstedtska gården…

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Värmlands Museum, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att informera dig om nyheter och uppdateringar om vår verksamhet, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra vår verksamhet.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande museet@varmlandsmuseum.se.

Värmlands Museum förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR