Museibutik

I museibutiken kan du köpa presenter till både stora och små. Traditionellt värmländskt konsthantverk möter ny design. Här hittar du både vacker keramik och spännande bruksföremål. Vi har alltid olika produkter med anknytning till våra aktuella utställningar. Det kan vara utställningskataloger, vykort eller böcker.

I vår barnhörna hittar du den perfekta presenten till kalaset. Lasse Sandbergs berömda Spöket Laban- och Lilla Anna-dockor, gammaldags leksaker och massor av roliga prylar.

 

Kök & kafé

I museikaféet kan du fika, äta lunch eller middag. Här finns plats för upp till 185 gäster. Varje vardag serveras en stor buffé med hemlagad lunch och alltid ett vegetariskt alternativ. Även på helgerna serveras vällagad mat. Sommartid erbjuder vi dig en av stans vackraste uteserveringar med utsikt över Klarälven.

varmlandsmuseumkokkafe.se

von Echstedtska gården


Under sommarsäsong går det att köpa gott fika, kaffe, te och kalla drycker i kaféet som ligger i den ena flygeln. Här finns också museibutik med försäljning av böcker, presentartiklar och äppelträd (i mån av tillgång).

Långbans gruv- och kulturby


I John Ericssongårdens huvudbyggnad finns Anna Karolinas Kök. Här serveras husmanskost och hembakade kakor och bullar. Hembakat – hemlagat – hemtrevligt.

Torsby Finnskogscentrum


I vårt kafé serverar vi kaffe, te och kalla drycker med gott fikabröd. Under sommarsäsong kan vi även servera riktigt välsmakande och mättande pajer. Och glass! Vi har även en välsorterad museibutik, med såväl böcker som föremål för stora och små.