Ons 17 okt, kl 18:00
Vi som var så lyckliga – Peter Kadhammar
- om liv och död i en kommunistisk diktatur.
Ett samtal mellan Hans Lödén, professor i statsvetenskap Karlstads universitet och Peter Kadhammar , journalist och författare till boken "Vi som var så lyckliga".

”I en stat som har ambitionen att planera allt – ekonomin, var medborgarna bosätter sig, vilka bilder de har hemma, vad de läser för böcker, lyssnar på för musik – är slumpen grunden för själva tillvaron: frihet eller ofrihet, liv eller död. Den enda konstanten är Ledaren och hans vilja. Men vad är det han vill?”

Peter Kadhammar har publicerat sju böcker bland dem kritikerhyllade ” Vägen till Bagdad” och ” Vad gjorde du under kriget”. Han har belönats  med Stora Journalistpriset och Guldpennan och arbetar som reporter på Aftonbladet.

Ett program i anslutning till museets utställning Propaganda och i programserien ” Bättre snacka än slåss”.

Del av utställningen