Lör 15 dec, kl 13:00
Vernissage! ”En sagolik skola” och ”Drömmen om skolan”

KL. 13.00

Vernissage!

–   ” En sagolik skola – Folkskolan 175 år”

En stor utställning om 175  skolår från 1800 – talet till idag och med tankar om framtidens skola. En utställning från Lärarstiftelsen och många samarbetspartners.

Se mer under utställningar och ensagolikskola.se

–   ” Drömmen om skolan – om romers kamp för utbildning” .

En vandringsutställning från ROTproduktion som presenterar dokument, fotografier, intervjuer med äldre romer som  kan  berätta om vilka konsekvenser den undermåliga skolsituationen har fått för dem och deras barn.  Unga romer som har trotsat fördomar och traditioner och utbildat sig intervjuas.

Se mer under utställningar och rotproduktion.se

Program kl. 13.00

Musik med Sundstagymnasiets musikesteter.

Inledning av museets ordförande Lena Melesjö Windahl.

Eva-Lis Sirén från Lärarstiftelsen berättar om ”En sagolik skola – Folkskolan 175 år” och Annica Carlsson Bergdahl från ROT Produktion berättar om ”Drömmen om skolan – Om romers kamp för utbildning.”

14.30

Frida Noord samtalar med Kristin Mikalsen om resande/romer, utbildning – möjligheter och förhinder.

Frida Noord är resande, f.d föreståndare LP – skolan i Karlstad, Kristin Mikalsen är historiker.

Entré 60 kr.Barn och unga under 25 fritt. Årskort gäller.