Fre 08 okt, kl 10:00 - Sön 14 nov

Värmlandsfoto 2021

Föreningen Värmlands Fotoklubbar visar årets upplaga av Värmlandsfoto på Värmlands museum. Alena Landelius från Karlstad Nya Fotoklubb blev 2021 års bästa fotograf med fotografiet Avund.

Sedan 1978 har Föreningen Värmlands Fotoklubbars medlemmar varje år mötts i en fototävling. Klasserna är Monokrom respektive Färg enbild och kollektion, fyra klasser. Dessutom Natur, Experiment, Mobilfoto och en ny temaklass varje år, i år tema ”Mönster”.

Årets upplaga har lockat 50 deltagare i 10 värmländska fotoklubbar att delta i 8 klasser. Totalt har lämnats in 694 foton som med stöd av 8 deltagande klubbar bedömts av 8 jurys ute i landet. Årets tävling vanns av Karlstads Nya Fotoklubb med Degerfors Fotoklubb som tvåa och Hammarö Fotoklubb som trea. De senaste fyra åren har utställningen med alla vinnarfoton ställts ut i Karlstad.

Utställningen visas i museets foajé fram till 14 november och går därefter vidare på turné i Värmland.

Föreningen Värmlands Fotoklubbar består av 12 fotoklubbar i Värmland. Vill du se alla foton och hela resultatet, gå in på sunnefotoklubb.se och klicka vidare på valfritt år av Värmlandsfoto.