Lör 25 feb - Sön 05 mar

Sportlov på museet

Under sportlovsveckan 2023 finns museets arkeologer på plats i utställningarna Värmlandsliv och När cirkeln sluts. Vi gör aktiviteter som är spännande för hela familjen och självklart kan ni som alltid besöka Skaparverkstan eller leka med Lilla Spöket Laban och hans vänner i Sandbergs Sagovärld under museets öppettider.

Forntidsquiz och prova-på i Värmlandsliv

Drop in mån–fre kl 12–16

Testa dina kunskaper och lär dig mer om forntiden. Här kan du känna på riktiga arkeologiska fynd, prova att borra på stenåldersvis eller klä dig som på bronsåldern.

Visning: Bland spännande yxor och skärvor

Måndag, onsdag och fredag kl 13 & 15

Är arkeologi ett drömjobb för dig? Följ då med på en spännande visning om arkeologi med en av museets arkeologer. Nu får(!) du känna och klämma på arkeologiska föremål, ställa alla dom där frågorna du funderat på och spana in arkeologens alla verktyg.

Från 8 år. Visningen pågår ca 30 minuter.

Sagostund med arkeologen

Tisdag och torsdag kl 13 & 15

Vi läser en bok om medeltiden och pratar om vad arkeologer gör. Vilka verktyg använder en arkeolog och vad kan man hitta vid en utgrävning?

Familjesöndag med visning och workshop

Söndagar kl 12–16

Ta med familjen och gå på museum en söndag! Gå på familjevisning med workshop, bildjakt i konsten eller quiza i Värmlandsliv. Glöm inte bort att ta en paus för en lunch eller fika i Matbruket, på söndagar serveras nygräddade våfflor.

Läs mer om familjevisning med workshop här.

Inför besöket

Alla sportlovsaktiviteter på museet är gratis för barn och en medföljande vuxen. Ordinarie entré gäller till utställningarna.

Museets öppettider och annan information som kan vara bra att veta inför besöket.

Bilden av Värmlands Museum i vinterskrud är målad av Jessica Stuart-Beck.