Lör 01 jun, kl 12:00
Rigmor Gustafsson
med gitarristen Mattias von Wachenfeldt

I det musikaliska mötet med de värmlandsbördiga artisterna, jazzsångerskan Rigmor Gustafsson och konsertgitarristen Mattias von Wachenfeldt, får vi ta del av ett personligt urval sånger med unika arrangemang för klassisk gitarr. Duon turnerar med ett program som heter Summertime och till vår invigning kommer de för en vacker lunchkonsert på trappan vid museets entré mot Museiparken.

Rigmor Gustafsson är Sveriges framgångsrikaste jazzsångerska sedan Monica Zetterlunds dagar. Hon har vunnit Grammis och tre av hennes album har sålt guld. Unikt för en jazzartist. Hon har fått Kungliga Musikaliska Akademiens Jazzpris och sjungit på Nobelfesten och vid hovet. Som få jazzartister förenar hon högsta musikaliska kvalitet med popularitet. Rigmor Gustafsson har hela världen som arbetsfält. Senaste albumet Come Home släpptes i februari och har fått fina recensioner och stort medialt genomslag.

Mattias von Wachenfeldt har arbetat som frilansmusiker sedan 1997, främst som solist men också som kammarmusiker. Mattias konserterar regelbundet i Sverige och har givit konserter på flera av Sveriges stora scener såsom Berwaldhallen, Gustav III:s Teater på Gripsholms slott, Riddarholmskyrkan, Skansen, Nationalmuseum, Wasateatern och på Kungliga slottet. Mattias har även turnerat runt om i Skandinavien, Marocko, Grekland, Cypern och Storbritannien, både som kammarmusiker och solist.

2011 sände Sveriges Television fyra tv-program från Strömsholms slott under nyår och trettondagshelgen 2010. Här medverkade Mattias med klassisk gitarr inför bland andra H.M. Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia. Mattias har även medverkat vid flertalet inspelningar i Sveriges Radio, Sveriges Television och TV4. Han har också uppträtt vid ett flertal tillfällen i Grekisk radio och television.

Lunchkonsert på Värmlands Museum.