Ons 27 jul, kl 18:00

Musik på Finnskogen: Lerin/Hystad

Äntligen får vi välkomna er tillbaka till vårt omtyckta program Musik på Finnskogen. Denna kväll gästas Torsby Finnskogscentrum av duon Lerin/Hystad med sitt performance Elektronisk Flora.

Lerin/Hystad – Elektronisk Flora

Värmländska duon Lerin/Hystad består av Simon Torssell Lerin och Bettina Hvidevold Hystad. Duon arbetar i ett gränsland mellan bildkonst och experimentell musik. Genom projektet Elektronisk Flora arbetar duon med inspelningar av bio-elektriska signaler från växter. Duons sensorer fångar upp elektriska spänningar inuti växternas blad. Växterna använder de elektriska signalerna för att kommunicera både internt och med andra organismer. Genom en modulär-synth omvandlar duon växternas elektriska impulser till musik där växterna själva bestämmer toner, melodier och rytmer. Duon presenterar sina verk både genom utställningar och konserter. På Torsby Finnskogscentrum kommer Lerin/Hystad framföra en improviserad konsert med växter, sensorer, synthar och gitarr.

Lerin/Hystad har samarbetat sedan 2010. De är båda utbildade Konstfack och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm samt på Konsthögskolan i Bergen i Norge. De har deltagit i en rad separat och grupputställningar både i Sverige och utomlands. Lerin/Hystad är också aktiva musiker och har turnerat i Europa, Kina och Japan.