Fre 20 sep, kl 17:30
Kulturnatten

Kulturnatten 2019 på Värmlands Museum

Den 20 september lever Karlstads kulturliv upp och öppnar dörrarna till mängder av aktiviteter och upplevelser runt om i stan. Självklart gör vi detsamma här på Värmlands Museum. Fri entré för alla besökare gäller hela dagen och alla aktiviteter under kvällen är också gratis. Utställningarna håller extra öppet till 22.00 och vi har kvällsvisningar för allmänheten kl 18.30 samt 20.00.

Program

The Great Journey
17.30–22.00
The Great Journey är Värmlands Game Dev Community. Under kulturnatten visar de upp sin verksamhet och bjuder in dig som besökare att prova på datorspel, VR-upplevelser gjorda i Värmland och att prata med teamen bakom spelen. En inblick i hur man skapar datorspel och en möjlighet för dig som vill hitta en väg in i spelutveckling och att skapa spel. Drop in under hela kvällen.

Öppet samtal om ”En plats i Europa”
18.00–19.30
Konstnärerna Erik Pauser och Cecilia Parsberg har tillsammans med arkitekterna Haval Murad och David Martinez Escobar skapat en konstnärlig filmgestaltning som speglar sprickor i det moderna samhället. Verket kan beskådas på Stora Torget.
Dramaverket presenterar: Improlympiska spelen
21.00–ca 22.30
Improvisationsteater när det är som allra bäst. Snabba puckar, mängder av roliga utmaningar och sketcher helt utan manus väntar när Värmlands vassaste improvisatörer kastar sig ut. Antalet platser till denna föreställning är begränsat och vi rekommenderar därför att vara på plats i god tid. Insläpp sker ca 20.40.
Skapa i Skaparverkstan
Hela kvällen
Skaparverkstan på Värmlands museum är öppen hela kvällen. Skapa kreativt på egen hand eller under handledning av museets personal.

Varmt välkommen!

Hela programmet för Kulturnatten hittar du på www.facebook.com/events/2115287765445834.